Vettel se ispričao, Webber mu pokazao srednji prst!

Foto: AFP 

SEBASTIAN VETTEL oglušio se na upute iz tima da ne pretječe svog kolegu Marka Webbera koji je vodio na VN Malezije, drugoj utrci sezone. Vettel se ispričao, nakon što je ipak zgrabio svoju 27. pobjedu.

>>> POGLEDAJTE OKRŠAJ RED BULLOVIH PILOTA 

"Ovo nije pobjeda kojom se ponosim. Pogriješio sam, nisam smio to učiniti. Ovo je trebala biti Markova pobjeda i ja mu se ispričavam"

Australac je, navode izvori, odbio razgovarati s Vettelom, bio je vruć.

"Rana je još uvijek svježa. U boksu su me uvjeravali, dva puta su mi ponovili da bolide nećemo koristiti kako bi se međusobno utrkivali!  Rekli su mi da je utrka gotova i da čuvam gorivo, motor i bolid do kraja. Seb je donio svoju odluku nakon koje će imati stopostotnu zaštitu i proći će nekažnjeno", rekao je Webber koji je na stazi Vettelu pokazao srednji prst.

Šef Red Bulla Christian Horner poludio je kada je vidio da Vettel pretječe Marka. Preko veze mu je poručio: "Molim te Sebastian, ovo je bilo zaiszta glupo!"

Vettel je imao 13 krugova do kraja da promijeni odluku, ali to nije učinio. Nijemac nikada nije došao do pobjede u ovakvim okolnostima.

U istoj je situaciji bio Mercedes, ali ishod je bio drugačiji! 

Hamilton: Ni ja nisam trebao biti na postolju! 

Lewis Hamilton osvojio je treće mjesto nakon što je Mercedes izravno naredio Rosbergu da drži razmak i ne napada Britanca.

Nico Rosberg bio je brži od svog timskog kolege i iako se nekoliko puta požalio na tim radio, Ross Brawn naredio je Rosbergu da zadrži svoju poziciju.


Identična situacija dogodila se u Red Bullu s tim da je Sebastian Vettel, za razliku od Nice Rosberga, ignorirao naredbe.

"Želim biti iskren i reći da je Nico trebao stajati ovdje na postolju. Bio je brži kroz utrku", priznao je Hamilton.

"Pritiskali smo kako bi zadržali korak s Red Bullovima i morao sam smanjiti tempo jer mi je postalo kritično s gorivom. Bilo je teško održati i gume jer nisu trajale dugo koliko sam želio. Ne znam kako se Nico nosio s tim, ali mogao sam sigurno napraviti bolji posao u čuvanju guma.“

Hamilton je rekao kako će razgovarati s Rosbergom i da će mu jednom vratiti za današnju neugodnu situaciju.

 "On je odličan timski kolega. Razgovarat ću s momčadi ili se ispričati. Rekao sam mu da je bio fantastičan. Zaslužio je danas biti ovdje umjesto mene. Momčad je smatrala da trebamo zadržati pozicije, ali Nico je vozio pametnije i bolje je kontrolirao utrku od mene. Da li bi ga propustio u budućnosti na stazi? Vjerojatno bih“, završio je Hamilton.

Pročitajte više