Vida novi heroj Kijeva: "Obećao sam Srni da ću ga srušiti s trona, i uspio sam"

Foto: FC Dynamo Kiev

DOMAGOJ VIDA zabio je gol za kijevski Dinamo u jučerašnjoj pobjedi nad Dniprom kojom su Kijevljani osvojili naslov prvaka, prekinuvši dominaciju Šahtara posljednjih šest godina.

Vida se ove sezone već spominjao kao potencijalno pojačanje milanskog Intera, a prate ga i drugi klubovi, no posljednja utakmica donijela mu je status heroja Kijeva i mogao bi, uzoru na Darija Srnu, nastaviti igrati u ukrajinskom velikanu.

"Jako sam sretan. Čestitam mojim suigračima, trenerima i Dinamovom osoblju, posebno navijačima koji su uvijek vjerovali u nas", rekao je Vida nakon pobjede.

"Osjećam se sjajno. Dugo vremena nismo osvojili trofej, ja sam samo jednom bio prvak sa Dinamom Zagreb, a kad sam stigao u Kijev obećao sam mom prijatelju Srni da ćemo preuzeti tron. Uspjeli smo, i zato sam sretan. Čestitam Dnipru i Šahtaru na njihovim uspjesima, ali mislim da je Dinamo ove sezone zasluženo prvak", dodao je hrvatski reprezentativac.

"Darijo (Srna) mi je prvi čestitao. On je veliki igrač i sjajna osoba", kaže Vida, a na pitanje kako to da uvijek on zabija odlučujuće golove, rekao je:

"Dogodilo se tako, ali to nije samo moj uspjeh nego cijele momčadi koja za to radi".

Vida je otkrio i kako planira igrati u Ligi prvaka s Dinamom sljedeće sezone, čime je neizravno odbacio nagađanja o odlasku.

"Trenutno ne razmišljam o transferu, imam ugovor s Dinamom na dvije i pol godine, u sjajnom sam klubu i ne žuri mi se nikamo. Očito ima interesa za mene, čitam na internetu i u novinama, ali ostajem u Dinamu. Kijev mi se sviđa", zaključio je.
 

Pročitajte više