Video - Kličko nokautom u četvrtoj rundi obranio naslov: "Mormeck je bio žrtva, a ne protivnik"

VLADIMIR KLIČKO nokautirao je francuskog boksača Jeana-Marca Mormecka u borbi za obranu naslova svjetskog prvaka u teškoj kategoriji, u verzijama WBA, IBF, WBO i IBO u Düsseldorfu. 

Četiri godine starijeg francuskog izazivača Jean Marc Mormecka nokautirao je u četvrtoj rundi borbe koja publici nije pružila nimalo neizvjesnosti.

Naime, nekadašnji svjetski prvak u cruiser kategoriji nije pružio nikakav otpor Ukrajincu i praktički nije uputio niti jedan pravi udarac. Kličko je Mormecka rušio dva puta u prve tri runde, a onda ga je serijom direkata nokautirao u četvrtoj rundi i došao do jubilarnog 50. nokauta u karijeri u 60. borbi.

Inače, Kličku je ovo bila 57. pobjeda u karijeri (uz tri poraza), dok je Mormeck pretrpio peti poraz u 41. borbi.

"Mormeck je bio daleko od toga da postane prvi francuski prvak svijeta"

"50 tisuća ljudi u dvorani i milijuni ispred tv-ekrana čekalo je nokaut, Mormeck je bio žrtva, a ne protivnik", piše njemački Bild.

"Strategija protivnika bila je da me izmori. Morao sam dominirati cijelu borbu i prilagoditi se tempu. Mormeck je želio biti prvi francuski prvak, dao je sve od sebe, ali bio je daleko od toga", rekao je Kličko.

"U sportu sam više od petnaest godina i drago mi je da sam proslavio svoj 50. nokaut".

"Bio je ovo najlakši Kličkov nokaut, i to ne po težini protivnika", pišu njemački mediji.

Mormeck je nakon borbe bio ljut na suca jer je, kako tvrdi Francuz, prerano zaustavio borbu.

"Gadi mi se ovaj nokaut. Sudac je morao brojati do deset do vidi hoću li se ustati. Prerano je sudac zaustavio borbu, tada nisam bio u nokautu. Kličko nikada ne bi došao do desete runde, spriječili su me da se izrazim. Teško se boriti protiv tako veliko protivnika. Možda je sudac trebao intervenirati kada me srušio na tlo, prerano je prekinuo borbu", rekao je Mormeck.

Podsjećamo, prije dva tjedna Vladimirov stariji brat Vitalij Kličko bodovnom je odlukom sudaca obranio naslov svjetskog prvaka prema WBC verziji protiv Britanca Derecka Chisore.

Pročitajte više