Video - Overeem: Osjećam se kao da Cigano i ja pišemo povijest

ALISTAIR OVEREEM smatra da će dvoboj za naslov prvaka UFC-a protiv Juniora dos Santosa odlučiti taktika. Tko će bolje primijeniti svoj taktički plan, taj će iz kavez izaći s pojasem oko pasa.

Nizozemac je objasnio da su i on i Cigano odlično potkovani u svim segmentima borbe, a očekuje da bi tek nijanse u taktici mogle odlučiti. Ipak, naglašava da je iskustvo prednost koju stavlja na svoju stranu vage.

“Vjerujem da smo otprilike jednaki i da će se sve na kraju svesti na taktiku. Možda će čak i parter u ovoj borbi biti faktor. Odradio sam više borbi od Juniora dos Santosa, i suočio sam se s mnogo više različitih stilova protivnika. Vjerujem da je iskustvo na mojoj strani. To je moja prednost s kojom ću ući u ovaj obračun”, izjavio je Overeem nakon press konferencije povodom nadolazećeg UFC-a 146.

Nakon sjajnog debija na UFC-u 141 i dvoboja protiv Brocka Lesnara, Overeem je već u svom drugom nastupu dobio šansu za osvajanje vrijednog pojasa. To je nazvao stvaranjem MMA povijesti.

“Osjećam se kao da Cigano i ja pišemo povijest. Ja sam praktički vlasnik pojasa u tri različite organizacije. To nisu male organizacije, nego vrlo bitne promocije (Dream, K-1, Strikeforce, op.a). No, UFC bi definitivno bio kruna moje karijere”, priznaje nizozemski borac.

Pročitajte više