Video - Prvi Islanđanin u povijesti: Gyfli Sigurdsson najbolji igrač Premierlige u ožujku!



TRENER Boltona Owen Coyle proglašen je najboljim menadžerom Premierlige u ožujku, dok je najbolji nogometašem Swansein Gyfli Sigurdsson. Coyle je odveo Bolton do tri pobjede u četiri odigrane utakmice, protiv Wolverhamptona, Blackburna i QPR-a, a za  Coylea je to tek druga takva nagrada u karijeri.

22-godišnji islandski veznjak Sigurdsson je od dolaska na posudbu iz Hoffenheima u siječnju zabio čak šest premierligaških golova u deset nastupa i prvi je Islanđanin i Swanseajev igrač u povijesti koji je ponio ovu nagradu. Nagrada se inače dodjeljuje od kolovoza 1994. godine, a prvi je osvojio Jurgen Klinsmann. Najviše nagrada, po pet, imaju tek dvojica igrača, Steven Gerrard i Wayne Rooney...

Inače, Sigurdsson je u ožujku zabio čak četiri premierligaška gola te je pomogao svojoj momčadi da ostvari tri pobjede (Wigan, Manchester City, Fulham). Islanđanin je kao 16-godišnjak napustio domovinu i prešao u Reading. Za Reading je odigrao 40-tak utakmica uz 18 golova, a dvije godine proveo je na posudbi u Shrewsburyju, odnosno Creweu. U ljeto 2010. godine Hoffenheim je kupio ofenzivnog veznjaka za 5.2 milijuna eura.

U dresu njemačkog kluba prošle sezone odigrao je 36 utakmica uz devet golova, međutim početkom ove nije se nametnuo treneru pa je u siječanjskom prijelaznom roku za pola milijuna eura poslan na posudbu u Swanseu, gdje već dva mjeseca briljira. Prema Transfermarktu vrijedi šest milijuna eura.

Pročitajte više