Video: "Hasta siempre Dudo" - Navijači Herculesa u čast Pavličiću promijenili grb kluba



"DUBRAVKO PAVLIČIĆ je od 1994. do 1997. držao mjesto centralnog braniča Herculesa, među čijim navijačima ostaje upamćen kao jedan od najomiljenijih igrača novije klupske povijesti. Klub će se od njega oprostiti minutom šutnje prije utakmice s Gironom u petak navečer, na kojoj će igrači nastupiti s crnim florom na rukavu. Dudo, Hercules će te se zauvijek sjećati."

Dirljivi video: Navijači podsjetili na voljenog Hrvata koji je zabijao Barci i kojem su u čast "promijenili grb"

To je pisalo je na službenim stranicama Herculesa prije tri dana, kada je tiho i diskretno, kako je 44 godine i živio, umro bivši hrvatski reprezentativac i omladinski prvak svijeta s Jugoslavijom, nekadašnji nogometaš Dinama, Rijeke i nekoliko klubova u Španjolskoj, koja mu je bila druga i posljednja domovina, a Alicante grad koji je izabrao za život.

Koliko je Pavličić bio cijenjen i poštovan u toj sredini, dovoljno govori video koji su povodom njegove smrti složili navijači: Sabrali su najvažnije trenutke Pavličićeve karijere u Herculesu, među kojima su i dva gola Barceloni. Na kraju su čak njemu u čast promijenili grb: Grčki Bog heroja, sporta i sportaša, po kojem se zove klub i čiji lik krasi klupski grb, je umjesto lovorovog vijenca oko glave, dobio dugu kosu i traku - zaštitne Pavličićeve znakove za vrijeme igračke karijere.


Dudo ispraćen u "Život vječni"

Upravo je tamo, u Alicanteu, ispraćen na vječni počinak. Njegovi brojni španjolski i hrvatski prijatelji pozdravili su se s njim komemoracijom u mrtvačnici La Siempreviva (Život vječni) prije spomenute utakmice u petak navečer.

Vrata broj pet okićena uspomenama na Herculesov broj pet

Herculigans, navijači Herculesa, spontano su još od srijede počeli ostavljati poruke, fotografije i cvijeće u čast voljenog Pavličića na ulazu na tribine broj 5 stadiona José Rico Perez, jer je dres s tim brojem Pavličić nosio u vrijeme igranja za njihov klub. Ulaz na sjevernu tribinu postao je tako mjesto na kojem su navijači odali počast igraču kojeg su iznimno cijenili zbog njegove poznate požrtvovnosti i srčanosti.

Pobjeda s posebnom posvetom

Spomenuta utakmica s Gironom iznimno je bila važna za Hercules, jer na vrhu je tablice Segunde i u borbi za povratak u Primeru, ali večeras je naravno imala dodatnu težinu: Predsjednik je pred tribinu Herculigansa donio svijeće, a kapetan dres s brojem pet. Pavličićev sin Tin je s Jankom Jankovićem, još jednim hrvatskim nogometnim "Španjolcem", pred navijače donio hrvatsku zastavu, a finale komemoracije na utakmici bilo je u naravno, petoj minuti, kada se cijeli stadion od Pavličića oprostio gromoglasnim pljeskom.

A na terenu, favorizirani Hercules (od davljenika Girone ima duplo više bodova), gubio je 1:2, ali se vratio i pobijedio 4:2. Naravno, klub je službeno pobjedu posvetio uspomeni na Dubravka Pavličića.

Pročitajte više