Video: Kafanske tučnjave u Ledenoj zasjenile Medveščakov poraz od KAC-a!

PRVU utakmicu polufinala doigravanja EBEL-a Medveščak je u Ledenoj dvorani izgubio od KAC-a s 0:4 (0:1, 0:2, 0:1).

U seriji do četiri pobjede Austrijanci su poveli 1:0 i oteli Medvjedima prednost domaćeg leda, u utakmici koju gotovo nitko neće pamtiti po rezultatu. Tučnjave su sastavni dio hokeja, ali makljaže koje su se ovog utorka mogle vidjeti u Domu sportova dugo će se prepričavati.

Osam minuta isključenja u prvoj polovici prve trećine (šest Austrijancima, dvije Medveščaku) nije naslućivalo da će Ledena ponuditi pravi rat između ljutih rivala.

U 12. minuti gosti iz Klagenfurta preko Thomasa Kocha na dodavanje Fureyja stigli su do vodstva, koje su zadržali do konca prvog perioda. Prije isteka prvih 20 minuta Zanoški je još jednom isključen zajedno s igračem KAC-a (ovaj na hlađenje je poslan Paul Schellander).

Kaos na isteku druge trećine

Drugi dio počeo je odličnom prilikom Serticha koji je u 27. minuti pogodio okvir gola, a malo kasnije KAC je povisio prednost na 2:0. Na dodavanje Manuela Geiera iz gužve i odbijanca Herburger je svojim 9. golom KAC-u donio osjetnije vodstvo, a bolju igru u drugoj trećini gosti su potvrdili još jednim pogotkom u 37. minuti. Prethodno je Banham zaradio isključenje, a čovjeka više na ledu momčad iz Klagenfurta je iskoristila preko asistenta za drugi gol Manuela Geiera kojem je ovo bio 7. pogodak sezone.

Dvije minute kasnije uslijedio je potpuni kaos - tukli su se apsolutno svi igrači na ledu, a takvu situaciju nije htio promatrati vratar Medveščaka Robert Kristan, koji je nasrnuo na svog kolegu Chioda.

Popularni Lix taj je dvoboj dobio, ali mala mu je to utjeha kad je odličnu dionicu na vratima gostiju Chiodo zaključio sačuvavši čistu mrežu s 37 obrana.

Čini se da je novi trener Christian Weber ipak udahnuo pobjednički duh dosadašnjim mušterijama Medveščaka. Naime Medvjedi su ove sezone pobijedili KAC u svih šest utakmica (jedna pobjeda im je oduzeta za zelenim stolom), ali kad je bilo najvažnije Austrijanci su slavili.

Druga utakmica igrat će se u četvrtak u Klagenfurtu, a Medvjedi će tamo sigurno igrati bez Franka Banhama koji je dobio 25 minuta kazne u ovoj utakmici. Osim toga, vrlo je izvjesno da će mu se na tribinama pridružiti i neki drugi igrači...

Linz dobio prvu protiv Olimpije

U drugom dvoboju domaći Linz je poveo s 1:0 protiv ljubljanske Olimpije, premda se vodeća momčad nakon prvog dijela sezone dobro namučila za vodstvo u seriji.

Naime, Slovenci su 18. zgoditkom Žige Pancea u 3. minuti druge trećine poveli s 1:0, a nakon što su Lebler i Irmen okrenuli na 2:1 za Linz, Igor Cvetek je u 52. minuti poravnao na 2:2.

Ipak, prvo je na dodavanje bivšeg člana Medveščaka Mikea Oullettea Murphy doveo austrijski sastav do 3:2, a potom je najefikasniji igrač Linza Gregor Baumgartner dvije minute prije kraja riješio dvojbe oko pobjednika svojim 28. ligaškim pogotkom.

Pročitajte više