Video: Predstavljamo vam "Čudesnog dečka" koji će ovaj vikend debitirati u UFC-u sa 62-0

NAREDNOG vikenda na UFC-u 143, u jednoj od uvodnih borbi, svjetskoj MMA publici predstavit će se malo poznati udarač Stephen “Čudesni dečko” Thompson.

Da se ne radi samo o jednom u nizu više ili manje talentiranih boraca koji se pokušavaju probiti u svijet slobodne borbe, govori i izjava trenera Georgesa St. Pierrea, Firas Zahabija koji je Thompsona nazvao “definitivno najboljim majstorom karatea i najboljim udaračem uopće u bilo kojem borilačkom sportu”.

Kada tu tvrdnju potkrijepite s njegovim nevjerojatnim scoreom od 62-0, onda vam je jasno zašto ga nazivaju “Karate Kid”.

Ovaj čudesni dečko borilačkim se sportovima počeo baviti od svoje treće godine i to pod učiteljskom palicom oca koji u Južnoj Karolini ima vlastitu karate školu. Do 15. godine već je nabildao svoj amaterski score na nevjerojatnih 37-0, a uslijedio je kick boks debi protiv 11 godina starijeg i također neporaženog prvaka kojeg je, pogađate, deklasirao. Uslijedila je uspješna profesionalna kick boks karijera s 20 čistih pobjeda, a od 2010. se bacio u slobodnu borbu gdje za sada ima 5-0. Zbrojeno, 62-0, od čega 41 nokaut. Priznat ćete, prilično impresivno, pa čak i nevjerojatno. Da se ne radi samo o jednodimenzionalnom borcu, govori i podatak kako je Thompson u međuvremenu zaradio i crni pojas u brazilskoj jiu-jitsi.

“Moj cilj je oduvijek bio da postanem najbolji mogući borac, a da bih to postigao, morao sam se prebaciti u slobodnu borbu i upotrijebiti sva ona znanja koje sam naučio od najranije mladosti, no koje nisam mogao upotrebljavati u karate i kick boks natjecanjima”, izjavio je “Čudesni dečko” uoči svog UFC debija dodavši:

“Ljudi me uvijek pitaju što će se dogoditi ukoliko izgubim, a ja zapravo o tome nikada nisam ozbiljno niti razmišljao. Ako izgubim, to će me samo natjerati da treniram još jače. Znam da su u UFC-u momci koji mi žele otrgnuti glavu i izbaciti me od kuda sam došao. No, s obzirom na moju prošlosti, mislim da će većina htjeti borbu protiv mene prebaciti na parter. Svi koji žele uzbudljivu borbu mogu biti sigurni da ću im je pružiti. Bit će to još jedan nokaut”, zaključio je Thompson koji se na UFC-u 143 bori protiv još jednog UFC debitanta, Dana Stittgena.

Pročitajte više