Video: Prosinečki u vječnom derbiju nadmudrio Granta!

CRVENA ZVEZDA je u posljednjih deset vječnih derbija postigla samo tri gola, ali taj podatak kao da je dodatno motivirao momčad Roberta Prosinečkog, pa su njegovi momci večeras dvaput zatresli mrežu gradskog rivala. Iako je Partizan bio dominantnija momčad na travnjaku Marakane, Crvena Zvezda je pobijedila 2:0 i ima veliku prednost u polufinalu srpskog kupa.

Zvezda je povela iz prvog ozbiljnijeg napada na utakmici. U 19. minuti Ivanov je izgubio loptu ispred svog šesnaesterca, Evandro je asistirao Milunoviću koji je lobom prebacio istrčalog Stojkovića za slavlje domaćih navijača.

Partizan je nakon primljenog gola zaigrao mnogo ofenzivnije. U 35. minuti napadač "crno-belih" Diarra izbacio je Vukića u šansu, ali on udara pored gola Vukića. Nekoliko minuta kasnije Miljković je idealno centrirao, ali je Diarra tukao preko gola.

U posljednjoj minuti prvog dijela utakmice Vukić je prošao i gurnuo loptu Baboviću koji je srušen u šesnaestercu Zvezde, ali sudac Mažić nije dosudio jedanaesterac za Partizan.

I u drugom poluvremenu je Partizan bio momčad koja je dominirala, a Zvezda momčad koja je zabijala.

Lamine Diarra je još jednom maestralno asistirao suigračima, ali ovaj put Ilić je, iako usamljen, bio neprecizan. Tomić je u 70. minuti sjajno centrirao, a Diarra je tukao nekoliko centimetara pokraj stative gola Zvezde.

Pet minuta kasnije, stigla je kazna. Zaspala je obrana Partizana, lopta je došla do Filipa Kasalica koji postiže drugi gol za Zvezdu. Prosinečki je Kasalicu uveo u igru samo nekoliko minuta prije gola.

Do kraja beogradskog derbija nije bilo prilika, a Zvezda je posljednjih 5 minuta igrala s igračem manje jer je Milivojević dobio drugi žuti karton. Uzvrat na JNA će se odigrati za tri tjedna.

Pročitajte više