Video: St. Louis postigao hat-trick u svojoj 900. utakmici u karijeri

U SVOJOJ jubilarnoj 900. utakmici u karijeri u NHL ligi Martin St. Louis je postigao hat-trick i predvodio svoj Tampa Bay do pobjede 6-3 protiv Panthersa u floridskom obračunu.

S nova je tri gola St. Louis nastavio iznimno uspješno osobno razdoblje. U posljednjih je devet utakmica, naime, ubilježio 16 poena (šest golova i deset asistencija), a Tampa je pritom slavila šest puta. Dva je puta pak u mrežu u subotnjoj pobjedi Lightninga smjestio i Steven Stamkos koji je s ukupno 34 gola prvi strijelac najjače hokejaške lige svijeta.

U velikoj je formi i Sam Gagner. Nakon što je u četvrtak postao prvi igrač u posljednje 23 godine s osam poena u jednoj utakmici, u subotu je s dva pogotka i asistencijom ponovno bio ključna figura u pobjedi svoga Edmontona. Oilersi su nakon kaznenih udaraca s 5-4 svladali vodeću momčad Zapada Detroit. Prosuo je Edmonton u posljednjoj trećini vodstvo 3-1, da bi potom u zadnjoj minuti uhvatio produžetak drugim golom večeri Jordana Eberlea, a potom i slavio nakon penala.

Aktualni prvak Boston prolazi kroz teško razdoblje. U subotu je u svome TD Gardenu izgubio od Pittsburgha s 2-1 što mu je šesti poraz u deset posljednjih utakmica i drugi uzastopni domaći poraz, a to mu se nije dogodilo još od listopada. Strijelci za Penguinse, koji imaju devet pobjeda u zadnjih deset dvoboja, bili su Jevgenij Malkin i Matt Cooke.

NHL liga, subota:

Carolina - Los Angeles 2-1
Edmonton - Detroit 5-4, kazneni udarci
Boston - Pittsburgh 1-2
Philadelphia - New Jersey 4-6
Montreal - Washington 0-3
Colorado - Vancouver 2-3, kazneni udarci
Ottawa - Toronto 0-5
New York Islanders - Buffalo 3-4, kazneni udarci
Tampa Bay - Florida 6-3
Nashville - St. Louis 3-1
Dallas - Minnesota 2-1, kazneni udarci
Phoenix - San Jose 5-3

Pročitajte više