Video: Villeneuve vožnjom Ferrarijevog bolida obilježava očevu godišnjicu smrti

PRIJE 30 godina tijekom posljednje kvalifikacijske runde za Veliku nagradu Belgije na stazi Zolder tragično je preminuo Gilles Villeneuve, legendarni kanadski vozač Formule 1.

Dana 8. svibnja, na Gillesovu 30. godišnjicu smrti, njegov će mu sin Jacques, inače svjetski prvak iz 1997. uz pomoć Ferrarija odati počast. Naime, taj će dan na stazi u Fioranu voziti model 312T4, u kojem se njegov otac s momčadskim kolegom Jodyjem Scheckterom borio za naslov prvaka 1979.

Na koncu je Južnoafrikanac uzeo titulu, a u spomenutom je bolidu Gilles Villeneuve ostvario tri pobjede - u Južnoj Africi, Long Beachu i Watkins Glenu.

Za Ferrari je Villeneuve vozio između 1977. i 1982. kada je na tragičan način prekinuta njegova karijera, u kojoj je ostvario šest pobjeda, a na pobjedničko postolje se penjao 13 puta.

"Uspomena na njega i dalje je živa u mislima mnogih u Maranellu. Njegov talent, njegova brzina, njegova hrabrost koja je graničila s nemarom, sve je to njegovo ime učinilo vrlo popularno među našim navijačima, čak i među mlađima koji ga uspjeli vidjeti kako vozi samo na snimkama ili čuti o njemu u starim člancima koje su napisali novinari", stoji u Ferrarijevom priopćenju.

Pročitajte više