Video dana: Bogdanović u "monstruoznom" društvu najvećih talenata današnjice

Foto: Getty Images / Guliver image, fotomontaža Index.hr, NBA

U ZADNJOJ četvrtini NBA sezone zanimljive su statistike u pojedinačnim rubrikama za titulu rookieja godine. Iako, nagrada je praktički rezervirana za 20-godišnjeg Andrewa Wigginsa, kanadsko atletsko čudo, koje u potpunosti nosi igru Minnesote. Igra 35 minuta po utakmici, zabija u prosjeku 15.7 poena. Samo su Carmelo Anthony i LeBron James, s kojim su ga odmah usporedili, s manje od 20 godina imali minimum od 15 poena u ligi. Momak s rasponom ruku 210 cm prijeti da uđe u visoko društvo. Pravo je moderno krilo, zastrašujućeg obrambenog potencijala. U službenoj NBA statistici uvjerljivo je vodeći rookie godine, i to ispred kolege Jabarija Parkera koji se ozlijedio kraj 2014. godine i gurnuo ga u vatru.

Nitko od novaka nije odigrao više minuta i zabio više poena u prosjeku od Wigginsa, no posljednjih deset utakmica potrebno je zabilježiti napredak, ili bolje rečeno povratak Nerlensa Noela. Centar 76-ersa opet je uhvatio napadački ritam koji mu je nedostajao te trenutno drži vrh u tri kategorije: prema broju skokova, blokada te ukradenih lopti. 

Za nas je vijest da se među deset najboljih rookieja godine vratio Bojan Bogdanović, s 22.7 minuta i 8.0 poena u prosjeku. Sinoć je hrvatski reprezentativac odigrao svoju treću NBA utakmicu s više od 20 poena, uništio Minnesotu i vratio Netsima kakvu-takvu vjeru u play off. Dražen Petrović u svojoj rookie sezoni zabijao je u prosjeku 7 poena, ali znamo da je tu godinu većinom sjedio na klupi, dok Bojan ima prosjek od 22.7 minuta.

Evo i highlightsa njegove jučerašnje predstave. 

Damjan Rudež najbolji je tricaš među rookiejima s 38 posto uspješnosti, ali Rodney Hood opasno je blizu, na 37.8 posto.

Pročitajte više