Video dana: Dva lica trenera Der Klassikera - Klopp lud od sreće, Pep od bijesa

Screenshot: Twitter

JURGEN KLOPP vodio je Borussiju Dortmund u posljednjem derbiju protiv najvećeg rivala Bayerna, a za njega je završilo bajkovitim raspletom:

Polufinale njemačkog Kupa igralo se u Munchenu, kod osjetno jačeg Bayerna, koji je upravo obranio naslov prvaka i najvećim dijelom utakmice bio bolji od Borussije, protiv koje je vodio 1:0 i imao nekoliko velikih prilika potvrditi prolazak u finale.

Borussia je uspjela izjednačiti i odvesti utakmicu u produžetke, ali je tamo ostala s deset igrača. Usprkos svemu, preživjela je do penala, gdje je bila bolja (točnije, manje loša) od Bayerna i prošla u finale, gdje 30. svibnja u Berlinu čeka boljeg iz dvoboja Wolfsburga i trećeligaša Arminije.

Klopp, koji je prije mjesec dana objavio da na kraju sezone nakon sedam godina odlazi iz Dortmunda, ima dakle veliku priliku oprostiti se s trofejom od navijača koji ga obožavaju.

Njima je još malo više drag nakon spomenute dramatične pobjede nad Bayernom u polufinalu Pokala, jer prolazak na korak do trofeja, temperamentni trener proslavio je luđačkim sprintom preko cijelog terena, dok ga je razočarani suparnik Guardiola tek ispratio ljubomornim pogledom.

Guardiola je dakako poznat kao uglađen strateg, koji rijetko pokazuje osjećaje i ne dopušta da ga ponesu emocije, ali nije mogao sakriti koliko mu je teško palo ne samo ispadanja, nego i neuspjeh da ranije riješi utakmicu.

U drugom produžetku potpuno je izgubio kontrolu nakon što suci nisu udovoljili zahtjevima Lewandowskog da pokažu na penal za Bayern, pa je nasrnuo na četvrtog suca, poslije čega mu se ipak ispričao i to tako da je užasnutog suca grlio:




 

Pročitajte više