Video dana: Tata se vratio

Video: Dario Dalmacija / Index.hr

PLJESAK PODANIKA i poljupci pobočnika dočekali su Zdravka Mamića na Maksimiru, gdje se vratio ekspresno po izlasku iz skraćenog pritvora, kako bi gledao novu europsku sramotu obiteljskog Dinama, 1:1 protiv luksemburške Fole u prvoj utakmici 2. pretkola Lige prvaka.

Indexova kamera pratila je veliki povratak velikog meštra i različite reakcije koje je to izazvalo kod nogometnog puka na stadionu i oko njega.
 
Sud je prihvatio zahtjev odvjetnika braće Mamić i bivšeg Dinamovog direktora Vrbanovića da im se nakon uplate jamčevina dopusti izlazak iz Remetinca kako bi na slobodi dočekali kraj istrage u kojoj USKOK Dinamovog trenera i izvršnog predsjednika tereti da su klub oštetili za "najmanje" 117.8 milijuna kuna, a državni proračun za "najmanje" 12 milijuna kuna.
 
Bez obzira na teške i ozbiljne krimene koji im se stavljaju na teret i to na štetu svetinja u koje se kunu; Dinama i Hrvatske, Mamićevi poklonici priredili su mu topao doček na povratku u obiteljsku utvrdu. 

Aplauzi, cjelovi, oči pune suza i pogledi puni divljenja itekako su godili Mamiću, koji je prijemom njegovih fanova dobio potvrdu onog što sam cijelo vrijeme ističe, kako je nevin, a da je istraga protiv njega neutemeljena, montirana i politički motivirana.
 
Jedini koji su kvarili zabavu povodom Mamićevog povratka na Maksimir, bili su oni koji su zbog toga stadion napustili: Većina BBB-a je umjesto na sjevernoj tribini, Mamića i početak utakmice dočekala na stepenicama između njihove i zapadne, tribine Mamića i njegovih navijača. 
 
Prije nego što su demonstrativno otišli iz kruga stadiona i s utakmice, od tamo su ga obasipali uvredama, ali on se na to nije obazirao, bolje reći nije ih ni čuo, jer je tada već bio u loži, odakle je mahao svojim fanovima.

Pročitajte više