Više od 50 tisuća ljudi na ulicama Beograda: "Srbi luđaci, svjetski prvaci"

Foto: Screenshot, Youtube

NOVI SVJETSKI prvaci, mladi reprezentativci Srbije stigli su kući. U Beograd su donijeli svjetsko zlato osvojeno na Novom Zelandu pobjedom u finalu protiv Brazila, a na ulicama grada dočekalo ih je više od 50 tisuća ljudi.

> Srbi na najteži način postali prvaci svijeta: U 10 dana četiri puta pobijedili u produžecima ili na penale!

> Srbija je omladinski prvak svijeta: Golom u 118. minuti pobijedila Brazil!

Pod vodstvom izbornika Veljka Paunovića ekipa U20 reprezentacije Srbije je nakon slijetanja u Beograd otišla u nogometni centar Stara Pazova, koju je srpskom nogometu financirala UEFA, a tamo su ih dočekali predsjednik Srbije Tomislav Nikolić i predsjednik FSS-a Tomislav Karadžić.

Otvorenim autobusom stigli su ispred gradske Skupštine gdje je uz glazbeni program s igračima pjevalo više od 50 tisuća ljudi.




"Okupili smo se prije tri godine u Staroj Pazovi. Ova generacija je počela isto ono što je slavna generacija Čileanaca napravila 1987. godine. Gledali smo njihove snimke i pokazali smo prstom da i mi želimo tamo biti. Ostvario nam se san. A java je da smo pobijedili i da smo svjetski prvaci“, rekao je Paunović, prenosi B92. A onda je krenulo skandiranje "Ti si naš Mourinho, Paune!“.

"Srbi, luđaci, svjetski prvaci", orilo se gradom.

Ovo su imena svjetskih prvaka: Vanja Milinković-Savić, Sergej Milinković-Savić, Stefan Ilić, Filip Janković, Radovan Pankov, Marko Grujić, Miladin Stevanović, Vukašin Jovanović, Stefan Milošević, Filip Manojlović, Andrija Živković, Mijat Gaćinović, Staniša Mandić, Nemanja Maksimović, Ivan Šaponjić, Srđan Babić, Miloš Veljković, Saša Zdjelar, Nemanja Antonov, Milan Gajić, Predrag Rajković.
 

Pročitajte više