Vječni džoker Krle riješio uzbudljivi derbi Istre i Kvarnera

Foto: Regional Express

UZBUDLJIVU utakmicu, punu golova, prilika, preokreta, pa i kartona, odigrali su Istra i Rijeka u Puli.


Rijeka je povela, pa je Istra preokrenula na 2:1, da bi u završnici ipak izgubila 2:3.

Rijeka je stisnula od početka, odlučna da teški europski poraz (0:4) kod Vitorie Guimaraes, ispere prvenstvenom pobjedom na prilično vrućem gostovanju u Puli.

U 23. minuti Kvržić s desetak metara gađa stativu, od koje se lopta odbija do Benka, a on glavom posprema loptu u mrežu.

Pet minuta prije poluvremena, Franjić izjednačava udarcem s ruba kaznenog prostora.

Početkom drugog dijela, preokret i vodstvo Istre donosi Križman, bivši igrač Rijeke, koji na asistenciju Brazilca Joa, s ruba peterca zabija za 2:1.

U 70. minuti Kek vuče ključni potez: Umjesto Pokrivača uvodi Krstanovića koji donosi preokret za pobjedu. Prvo nakon kornera glavom dodaje Kvržiću, a on također glavom zabija u Ježininu mrežu.

Sedam minuta prije kraja, popularni Krle po tko zna koji put postaje džoker vrijedan pobjede: Škarabot ubacuje s lijeve strane, Kržić sada (također glavom) uzvraća asistenciju Krstanoviću, a on poentira za konačnih 2:3.

U sudačkoj nadoknadi crvene kartone dobili su Woon i Mujanović.

Kek: Krstanović je puno trpio, ovo mu je nagrada

Trener Rijeke Matjaž Kek nakon utakmice je rekao: "Zasluženo smo pobijedili u pravom derbiju. Vratili smo se nakon svega što smo proživjeli u posljednja tri dana. Čestitam igračima na vjeri i preokretu".


"Zadovoljan sam reakcijom Krstanovića. Puno je trpio u zadnje vrijeme, ali takav je nogomet. Drago mi je da igrači koji ne igraju, pokazuju volju i želju. Krsti je ovo nagrada za sve što je radio", dodao je Kek.

Trener Istre Igor Pamić je dodao: "Dogodilo nam se što nam se stalno događa, izgubili smo u završnici. Rijeka je zasluženo slavila.

Nakon ovog rezultata, Rijeka je ostala u tijesnoj trci za vrh s Dinamom i Hajdukom. Aktualni prvak vodi s 23, Splićani i Riječani su odmah iza s bodom manje. Istra je na 6. mjestu s 11 bodova. 

Pročitajte više