Vori: Kritizirati me mogu Balić, Metličić ili Džomba

Foto: Hina

IGOR VORI je, dan nakon ispadanja Hrvatske sa Svjetskog rukometnog prvenstva porazom od Poljske, prokomentirao niz kritika na račun igre Golužine momčadi u sedam utakmica na turniru.

> Vori kapetanski stao u obranu Duvnjaka: Nema predaje, glavu gore!

> Video dana: Pogledajte novi ispad Igora Vorija


"Debakl je preteška riječ, debakl bi bio da smo otišli već odavno kući. Sigurno da nam je teško i da smo mi sami sa sobom razočarani", rekao je Igor Vori.

"Bili smo pravi 20 minuta gdje su oni u 13 minuta zabili jedan gol. Napravili smo 6:1. Krenuli smo fenomenalno i onda nas te jedna lopta poljulja, kao da smo u glavi bili preplašeni", dodao je Vori, najstariji igrač Hrvatske, posljednji od generacije 2003. koja je zaslužna za strelovit uspjeh našeg rukometa. Proživio je puno velikih pobjeda, medalja, ali i razočaranja.
 
"Ovaj poraz dolazi poslije poraza u finalu u Hrvatskoj, to mi je definitivno bilo najteže".

Na kritike struke i bivših igrača odgovara:

"Znate što ću vam reći, iskreno vam kažem. Mogu me kritizirati jedan Lacković, Džomba, Metličić, Balić. Ljudi koji su dali reprezentaciji puno toga, koji su napravili sve ovo, da bude svima nama dobro. Kada jedan Pero nešto kaže, ta njegova riječ ima nekakvu težinu. Peru ili Ivana poštujem do neba", izjavio je Vori.

Jesu li neke od kritika ipak bile i opravdane?
 
"Svaka dobronamjerna kritika je dobra kritika. Ne može uvijek sve biti divno i krasno. Mi znamo gdje griješimo, ali nemoguće je da od početka pa do zadnje utakmice ništa ne valja", odgovara Vori.

Očekuje li pad hrvatskog rukometa?

"Ne bojim se. Imamo odličnih mladih igrača, veliku perspektivu. Sada ću možda ući u struku, to nije moj posao, ali moje mišljenje je da mi trebamo u juniorskim i kadetskim kategorijama stvarati igrače," rekao je Vori koji još ne želi govoriti o mogućem povlačenju iz nacionalne selekcije.

"U ovom trenutku ne razmišljam tako daleko. Razmišljam da se vratimo kući kao pobjednici, a za mene smo pobjednici ako pobijedimo ove dvije utakmice. Mislim da ćemo onda pokazati naš pravi karakter. Kada nam je najteže da smo se uspjeli dignuti", rekao je kapetan.

Pročitajte više