Vranković: Cedevita je favorit u finalu protiv Zagreba

NAKON posljednje polufinalne utakmice Kupa Krešimira Ćosića između Zagreba i Zadra uhvatili smo bivšeg izbornika hrvatske košarkaške reprezentacije Josipa Vrankovića koji je za Index prokomentirao polufinalne susrete te je nagovijestio tko bi mogao slavili u velikom predstojećem finalu između Zagreba i Cedevite.

> Mravi pobijedili Zadar: Treći put zaredom za naslov igraju protiv Cedevite

> Zadrani slomljeni odlaze iz Trnskog: Zagreb u poluvremenu odlučio - nema više zezanja

> Cedevita potopila Split sa 102 koša za finale Kupa Krešimira Ćosića

Utakmica između Cedevite i Splita protekla je jednosmjerno. Igrači Dražena Anzulovića razbili su mladu i neiskusnu momčad Splita, ali tek nakon druge četvrtine. U četvrtak Cedevitu ipak čeka teži test – Zagreb.

"Split je odigrao pristojnu utakmicu, osvježavajuću. Ono što oni mogu ponuditi preko Vujčića i još jednog igrača u vanjskoj liniji smatram da bi nas moglo čekati vrlo zanimljivo prvenstvo Hrvatske. Cedevita je odradila utakmicu protiv Splita rutinirano, ostalo im je dosta rezerve", započeo je Vranković.

S druge strane Zagreb se namučio sa Zadrom do posljednje minute. Momčad iz Trnskog je slavila u konačnici 76:72, iako su u poluvremenu gubili 32:46.

"To je Zagrebova kvaliteta. Zagreb je odigrao prvo poluvrijeme ispod svojih normi, odigrali su zaista jako loše, bilo je za očekivati da će u drugom poluvremenu imati bolju reakciju što se i pokazalo na kraju. U trećoj četvrtini su napravili preokret gdje su odigrali kvalitetnu defenzivu, gdje se Zadar u napadačkim rješenjima nije snašao i vratili su utakmicu u egal", smatra Joke.

Iako je Vlado Androić, trener Zagreba, izjavio kako se istrošenost njegovih igrača ne bi trebala osjetiti u finalu, Joke Vranković smatra kako bi energetska potrošnja ipak mogla odigrati ključnu ulogu.

"Zagreb se dosta potrošio i može mu to biti određeni hendikep jer u finalu nastupaju protiv momčadi koja ima dug roster, kvalitetan roster, i ne treba zanemariti tu energentsku potrošnju protiv Zadra. S obzirom da Zagreb nema Simona i s obzirom da su odigrali jako tešku utakmicu protiv Zadra, smatram da je u finalu favorit Cedevita", prognozirao je Vranković.

Pročitajte više