Vujošević odbio Ciboninih milijun eura jer ne može bez Partizana!

PO ČETVRTI put u karijeri Duško Vujošević vraća se Partizanu, klubu bez kojeg se, priznaje, ne osjeća odveć funkcionalnim. Uvjerio nas je i svojom neslavnom epizodom na velikoj sceni, u moskovskom CSKA. No, nismo znali da je uoči povratka kući svratio do Zagreba, i umalo - ostao! Cibona je nakon odla0ksa Jasmina Repeše legendarnom "partizanovcu" ponudila dvogodišnji ugovor težak milijun eura uz bonuse za pravi euroligaški rezultat. Vujošević je danas na press konferenciji u Beogradu, prije nego će potvrditi svoj povratak u najdraži klub, otkrio i da je Cibona imala gospodske namjere.

"Ponijeli su se izuzetno gospodski i da me Partizan nije trebao, vjerujte, otišao bih u Cibonu. Jedino ne bih volio da netko pomisli da sam odbio otići jer su to Hrvati"

oglasila se i Cibona slatkorječivim nastupom, karakterizirajući Vujoševića iskrenim i korektnim. Zaželjeli su mu puno sreće u radu s Partizanom, a o financijskom dijelu svoje ponude nisu htjeli govoriti.

Izvori su za srpski Telegraf otkrili da je Cibonina uprava Vujoševiću ponudila "solidan budžet za pojačanja te potpuno odriješene ruke". U Duli su vidjeli čovjeka koji im može pomoći da konačno naprave nešto u Europi. Telegraf navodi i da su postojali načelni dogovori o jačanju budžeta, kako bi se publika vratila na tribine, a sve kopirajući model Medveščaka.

To, međutim, više nije Vujoševićev problem. On se vratio kući.

Prvi puta "crno-bele" vodio je od 1986, do 1989. godine, potom u sezoni 1990/91, pa od 2001. do 2010. godine. Partizan je odveo i na Final Four Eurolige u Pariz. Daleko je najtrofejniji trener kluba, osvojio je ukupno 20 trofeja.

Prije dvije sezone preuzeo je CSKA, ali je zbog neočekivano loših rezultata dobio otkaz nakon samo pet mjeseci. Trener Partizana tada je postao Vujoševićev dotadašnji pomoćnik Vladimir Jovanović koji je na kraju preuzeo ukrajinski Donjeck.

Vujošević je s Partizanom potpisao ugovor na neodređeno vrijeme.

"Imam jednaku tremu kao i kad sam prvi puta postao trener Partizana. Imao sam i drugih ponuda, iz drugih država, ali moja mana je što ne funkcioniram najbolje izvan Beograda i Partizana", izjavio je Vujošević.

Pročitajte više