Vujović zadovoljan ždrijebom: Kolding ima iskustvo i znanje, a mi želju i mladost!

Foto: RK Zagreb

VESELIN VUJOVIĆ odveo je Zagreb nakon dvije sezone pauze u osminu finala Lige prvaka, a za plasman u četvrtfinale boriti će se protiv danskog Koldinga.

"Nekako sam i priželjkivao Kolding. To je nešto između naše objektivne želje Pick Szegeda i onoga što nismo htjeli - Vardara. Kolding je iskusan sastav koji je poznat i sportskoj javnosti u Hrvatskoj. Imaju Kima Anderssona, Hvidta... to su igrači u zrelim godinama. Iskustvo i znanje je na njihovoj strani, a želja i mladost na našoj", poručio je Vujović.

"Siguran sam da će moji igrači ovih 14 dana biti u transu. Čekat će da ta utakmica dođe, a potrudit ću se da im ulijem mirnoću i samopouzdanje da pobijedimo Kolding makar jedan razlike pa ćemo kasnije planirati za uzvrat", nadodao je trener Zagreba.

Zagreb seli u Varaždin, Osijek...

Zagreb prvu utakmicu igra 14. ožujka na domaćem terenu. Pitanje je samo hoće li taj domaći teren biti u Zagrebu, Osijeku ili Varaždinu. Naime, utakmica protiv La Rioje u zagrebačkoj Areni bila je posljednja za koju PPD Zagreb nije trebao platiti najam i organizaciju, što inače košta 150 tisuća kuna. Bilo bi šteta da se Zagreb smuca po drugim krajevima Hrvatske, jer je riječ o ekipi koja je nedavno proglašena kao najposjećenija momčad Lige prvaka (prosjek 9500 gledatelja).


"Nadam se da će se riješiti ta situacija", kaže Luka Stepančić.

"Volio bih da se Arena ponovno napuni, da nas navijači dođu bodriti. Što se tiče ždrijeba, najgore bi bilo da smo dobili Vardar. Ovako smo izvukli nekakvu sredinu. Kolding je sa zdravim Anderssonom težak protivnik, ali imamo dovoljno vremena za pripremu utakmice", poručio je Luka.

"Vjerujem da možemo iznenaditi"

Kapetan Zlatko Horvat vjeruje u plasman u četvrtfinale.

"Znamo kako igraju, znamo kakve igrače imaju i da su bili drugi u teškoj skupini. Međutim, ako se mi dobro pripremimo siguran sam da možemo odigrati dvije dobre utakmice i vjerujem da možemo iznenaditi", za kraj će Horvat.

> Zagrebaši su najposjećenija momčad i imaju najbolju obranu u Ligi prvaka

Pročitajte više