Vukas vodi Hajduk na Kantridi, Reja blizu povratka na Poljud

Foto: Hina, Index/Fotomontaža

OSTAVKA Igora Tudora dobro je prodrmala Poljud i cijeli Split, a Splićani još traže novog trenera.

> Hajduk bez trenera: Tudor dao ostavku tri dana prije nastavka prvenstva!

Vukas vodi Hajduk na Kantridi, Reja blizu povratka na Poljud

Hajduk je u četvrtak navečer potvrdio kako će u subotu (17 sati) na Kantridi Splićane s klupe voditi Hari Vukas, dosadašnji pomoćnik Igora Tudora, koji je ranije najavio da će slijediti Tudorovu sudbinu. Ipak se predomislio.

Za igrače to neće biti velika promjena, pošto je Vukas skupio 6 utakmica na klupi u vrijeme dok je Tudor odrađivao suspenzije Disciplinskog suca.

Edy Reja blizu povratka na Poljud

HRT javlja kako na Poljudu žele vratiti talijanskog stručnjaka Edoarda Reju, koji je "Bile" vodio u sezoni 2009/2010, a navodi se kako su pregovori blizu kraja i Talijan slovenskih korijena mogao bi već do kraja tjedna biti predstavljen javnosti kao Tudorov nasljednik.



Zanimljivo je da je Tudor, nakon zaključenja igračke karijere na Poljudu, bio pomoćnik Reji u prvom mandatu na klupi Hajduka. Otišao je nakon "ponude koja se ne odbija" i preuzeo Lazio.

Među mogućim kandidatima spominju se i Zlatko Kranjčar, Branko Karačić, Ivan Katalinić, Stanko Poklepović...

Brbić: Nema šoka ni panike

Nakon sastanka Hajdukovog NO-a i potvrde Tudorovog odlaska, Index je razgovarao s predsjednikom Hajduka Marinom Brbićem, koji tvrdi da na Poljudu nema šokova, panike niti ratnog stanja.

"Naš prijepor je bio strateške naravi. Odrednica je uprave da se oslonimo na vlastite snage i da s vlastitim igračima idemo dalje. Tudor je želio iskusnije igrače i tu smo se razišli. Ovo je bio prvi put da stav uprave nije bio jednoglasan i odlučili smo da se treneru ne izađe u susret. Tu je stvar završila kako je završila", objasnio je Brbić

Opširnije > Brbić za Index: Zašto svi pišete kao da je u Hajduku ratno stanje?!

Vučević: U Rijeci će momčad voditi Vukas ili ja

Oko 16 sati pred novinare je na Poljudu stao direktor Goran Vučević. Poručio je kako će u Rijeci u subotnjem derbiju momčad voditi Hari Vukas, ili sam Vučević, ako bude potrebno.

"Ime novog trenera znat ćemo u najskorije vrijeme", dodao je Vučević.

> Pomozite Brbiću i odaberite novog trenera Hajduka

> Vučević: Hajduk će dobiti trenera u najkraćem roku

Bego: Tudor je govorio da je veliki hajdukovac

Zvonkoo Bego, umirovljena legenda Hajduka, Tudorov odlazak prokomentirao je za RTL.

"Iznenadila me Tudorova odluka, nije u redu da podnese ostavku dva dana prije početka drugog dijela prvenstva. Nije lako ni klubu ni navijačima. Govorio je da je veliki hajdukovac, ali sada više u to ne vjerujem", rekao je Bego.

Vulić: Zna se tko je odgovoran za stanje u klubu, a to nije Tudor

Indexu se javio Zoran Vulić koji je prokomentirao situaciju u Hajduku.

"Situacija je financijski loša i zna se zašto je to tako i tko je odgovoran u klubu. Ne možemo mi reći da je Tudor odgovoran za financijsku situaciju u klubu. Svako mora snositi odgovornost. Treba se podvući crta, jer je Hajduk preveliko ime da bi došao u ovakvu situaciju u kakvoj se nalazi. Svi smo mi prolazni, ja sam bio u Hajduku, moj pokojni otac isto, ali Hajduk ostaje i nitko se nema pravo igrati s imenom Hajduka"

>> Zoran Vulić: Zna se tko je odgovoran za lošu financijsku situaciju u Hajduku. Tudor sigurno nije!

Komentar Zvonka Alača >> Njihov Hajduk: Trener koji je zaboravio svoje limite i nesposobna uprava kojoj je strategija rasprodaja

Hajduk je ranije izdao priopćenje u kojem se zahvaljuje sada već bivšeg treneru Tudoru.

"Iako Tudorov odlazak u nitko nije očekivao, a dogodio se samo tri dana prije nastavka prvenstva, Klub će u najskorijem roku donijeti nužne odluke i rješenja vezano uz rad prve momčadi. Također, sigurni smo da će u ovoj situaciji igrači pokazati karakter i bezuvjetnu profesionalnost koja se očekuje od igrača Hajduka", stoji u priopćenju Hajduka.

Nakon jučerašnjeg nagovaranja Tudora da ne daje ostavku, stariji igrači predvođeni Maločom jutros bili na sastanku s predsjednikom Brbićem, s istom željom, a to je povratak Tudora na klupu.

U Hajduku, pak, žele klupu za Rijeku prepustiti Hariju Vukasu, dosadašnjem članu Tudorovog stožera. No, kako su zajedno s trenerom otišli i njegovi pomoćnici, uz Vukasa su to Jurica Vučko i Sandro Tomić, trenutno ova opcija nije realna. Pogotovo jer je Vukas za DP izjavio: "Svi smo uz Tudora".

Nakon sastanka Brbića s igračima stižu informacije da je prema predsjedniku Bijelih Tudor otpisan, dok igrači traže da se Uprava još jednom sastane s njim i pokušaju se izgladiti stvari.

Do ostavke je došlo, mada za to nema potvrde, zbog spornog transfera 27-godišnjeg stopera Krke Nikole Žižića, koji je trebao stajati Bijele 15 tisuća eura. Unatoč pristanku Brbića Nadzorni odbor kluba je u posljednji tren zaustavio taj posao. Žižić je tijekom četvrtka trebao potpisati ugovor.

Također, najavljen je sastanak gradonačelnika Ive Baldasara i Marina Brbića u poglavarstvu Grada.

Pročitajte više