Vukojević: Predsjednik Surkis je nagovorio Kranjčara da dođe u Dinamo

OGNJEN VUKOJEVIĆ i Niko Kranjčar ubuduće će osim u reprezentaciji biti suigrači i u klubu. Kranjčar se seli u Kijev nakon što je potpisao za Dinamo, a evo što na to kaže Vukojević.

"Svi su u reprezentaciju sretni zbog Kranjčara. Pozitivne emocije uoči Eura će mu samo koristiti. I ja sam sretan što će moj dobar prijatelj igrati sa mnom u Kijevu. Veliki je to dobitak za Dinamo. Niko ima veliko iskustvo koje je stjecao u Hrvatskoj i Engleskoj, a samo za hrvatsku reprezentaciju je odigrao oko 70 utakmica, sudjelovao na Svjetskom i Europskom prvenstvu", rekao je Vukojević za službenu stranicu kluba.

Defenzivni vezni hrvatske reprezentacije pri tom je otkrio što je presudilo u transferu.

"Dinamu će koristiti njegove vještine i ambicija, nemojte se čuditi ako vrlo brzo postane vođa momčadi. Niko me pitao o Dinamu, ukrajinskom prvenstvu, igračima. Ali, ključnu je ulogu imao naš predsjednik Igor Surkis. Njegova upornost i argumenti su oduševili Niku", kaže Vukojević.

Kranjčar je za Sky Sports otkrio da mu je bilo teško napustiti White Hart Line.

"Tottenham mi puno znači. Bilo mi je sjajno ondje. Želio sam igrati više, ali igrao sam s odličnim igračima. Harry Redknapp je imao veliku ulogu u mojoj karijeri, on me je doveo i u Portsmouth i vjerovao u mene. Kasnije me poveo i u Spurse u kojima je prva sezona bila sjajna. Plasirali smo se u Ligu prvaka, odigrao sam puno utakmica. No, zadnje dvije sezone su bile razočaravajuće, želio sam igrati više i zato sam i otišao", rekao je Kranjčar.

Pročitajte više