Wach preživio monstruozne udarce: Kličko posvetio pobjedu pokojnom treneru



VLADIMIR KLIČKO i dalje je neprikosnoveni kralj boksa. Njegov izazivač Mariusz Wach nije uspio u svojoj namjeri, ali je pokazao nevjerojatnu volju i ustrajnost. Naime, Ukrajinac ga je 12 rundi nemilosrdno i žestoko udarao aperkatima i direktima, međutim Poljak je odbio pasti te je pošteno namučio prvaka.

Spektakl u Hamburgu započeo je pojavom Sylvestera Stallonea, zbog kojeg je oko 15 tisuća Nijemaca okupljenih u dvorani u Hamburgu jednostavno podivljalo. Sly je zajedno s Michaelom Bufferom najavio borbu, a nakon standardne procedure Wach je krenuo po iznenađenje protiv Klička.

Pričat će se što je sve Wach preživio...

Već od prve sekunde meča, Wach je krenuo agresivno, ali je naletio na još agresivnijeg Klička koji se fantastično kretao i koji je dominirao ringom. Bilo kako bilo, Kličko je "šamarao" svog izazivača sve do pete runde kada je Wach s nekoliko snažnih udaraca uzdrmao prvaka. No, ubrzo nakon toga stigla je osveta. Kličko je od pete pa sve do posljednje runde izudarao Poljaka, koji je jednostavno odbio pasti i predati se.

Wach je u nekoliko navrata uspio udariti svoj protivnika, ali njegov glavni zadatak je bio preživjeti do 12. runde. Što je u konačnici i uspio. Ipak, Ukrajinac je ostao svjetski prvak u četiri verzije, dok je Wach upisao svoj prvi poraz u 28 mečeva. 

Pobjedu posvetio pokojnom treneru

Kličko je sinoćnju je pobjedu posvetio Emanuelu Stewardu, koji je preminuo 25. listopada u čikaškoj bolnici u dobi od 68 godina od posljedica raka crijeva. "Želio bih se prisjetiti čovjeka koji nažalost ne može biti ovdje. Emanuel Steward nedostaješ nam, mislimo na tebe", rekao je Kličko.

Dodajmo kako je nakon borbe najpoznatiji Kličkov obožavatelj Sylvester Stallone bio oduševljen. "Rockyju može biti drago što se nikad nije morao boriti protiv Klička. Sjajna pobjeda, ali bila je to teška borba", komentirao je Stallone.

Kličko je novom pobjedom postao bogatiji za otprilike tri milijuna eura, dok je Wach za primanje batina inkasirao 600 tisuća eura.

Pročitajte više