Wach zbog steroida mogao primiti "mali milijun" Kličkovih udaraca?!

Foto: AFP

OKRŠAJ Vladimira Klička i Mariusza Wacha u prvoj polovici studenog oduševio je sve. U vrijeme kada profesionalni boks sve više tone kad je u pitanju njegova popularnost, odličan meč ova dva teškaša bio je zaista sjajna prilika da svi boksački fanovi ponovno uživaju u jednoj vrhunskoj borbi.

Wach je kao malo tko prije izdržavao brojne udarce Vladimira, statističari su si dali truda i detaljnom analizom snimke izračunali da je Mariusz primio čak 425 udaraca. Brojke su to koje su izazvale divljenje i čuđenje. S jedne strane mnogi su hvalili Wacha na svojoj ustrajnosti da odradi svih 36 minuta, no ima i onih kojima nije jasno kako je uspio sve to izdržati.

Odgovor na to pitanje mogao bi dati doping test kojem su boksači podvrgnuti nakon meča, a čiji su se rezultati pojavili u nekim inozemnim medijima. Navodno je Wach bio pozitivan na anaboličke steroide. Zbog toga će biti napravljen još jedan test kako bi se potvrdili ti navodi.

Ukoliko se zaista pokaže i kod drugog uzorka da je Wach pozitivan na anaboličke steroide, nema sumnje da će poljski boksač koji ima njemačku licencu dobiti vrlo strogu kaznu.

Oglasio se i sam boksač koji sve to negira. "Za tu sam informaciju čuo tek kad su me maloprije novinari počeli zvati. Nikakvu službenu obavijest o tome nisam dobio i u velikom sam šoku jer nisam ništa uzimao", rekao je Wach.

 

Pročitajte više