Warriorsi razbili Memphis, Wizardsi uzeli break Spahijinoj Atlanti

Foto: Hina

KOŠARKAŠI Golden Statea razbili su Memphis 101:86 i tako su uzeli prvu pobjedu u polufinalu Zapada.
 
Warriorsi su slavili svojom standardnom igrom, istom onom koja ih je i dovela do statusa najbolje momčadi NBA-a ove sezone . Fantastičnom obranom i odličnim šutem su kontrolirali meč, a ključnu razliku kao i toliko puta do sada radio je najbolji igrač Lige Stephen Curry.
 
Warriorsi su već na početku imali devet poena viška, da bi na kraju treće četvrtine došli i na preko 20, što je značilo da se gosti nemaju šanse vratiti u meč.
 
Najefikasniji je bio Stephen Curry s 22 poena (8/18 iz igre i 4/8 za tri poena) uz sedam asistencija i tri ukradene lopte, a u stopu su ga pratili Klay Thompson  s 18 poena i šest asista i Draymond Green s 16 poena.
 
Najbolji kod Memphisa bio je Mark Gasol s 21 poenom s 21 košem, devet skokova i tri ukradene lopte.
 

Na Istoku je iznenađenje napravio Washington koji je s 104:98 slavio na gostovanju u Atlanti kod našeg Nevena Spahije.
 
Bio je to izrazito izjednačen meč koji je odlučen u zadnjih deset minuta. Wizardsi su sjajnom obranom slomili domaćine ograničivši ih na samo četiri koša od 26 šuteva iz igre, a koševima Johna Walla i Otta Portera prelomili susret tri minute prije kraja.
 
Inače, s ovom pobjedom Wizardsi su postali prva momčad u povijesti NBA play-offa, koji su dobili prvi meč serije na četiri uzastopna gostovanja. Lani su to napravili protiv Chicaga i Indiane, a ove sezone protiv Toronta i Atlante.
 

Pročitajte više