Wenger: Vratili smo se u utrku za naslovom

Foto: Gulliver Image/ Getty Images

NAKON nedjeljnog derbija sjevernog Londona u kojem je na Arsenal slavio 1:0 kod vječitog rivala Tottenhama, najzadovoljniji je bio trener „Topnika“ Arsene Wenger.

„Protiv Tottenhama smo imali veliki pritisak da moramo dobiti utakmicu. Tottenham nas je dobro pritiskao, ali smo odoljeli njihovim napadima zahvaljujući dobroj koncentraciji i odličnoj partiji naših obrambenih igrača, a u napadu smo uvijek bili opasni. Ipak, nismo uspjeli do kraja osigurati pobjedu, što je značilo da nismo imali pravo na pogrešku u obrani. Ostali smo u tom segmentu vrlo uvjerljivi do kraja i zbog toga sam jako zadovoljan“, imresioniran je bio francuski trener.
 
Arsenal se ovom pobjedom vratio u utrku za prvakom Engleske, koja godinama nije bila ovako neizvjesna i uzbudljiva. Naime, dobre izglede za osvajanjem naslova imaju čak četiri momčadi. Chelsea ima četiri boda više od Liverpoola i Arsenala, ali i utakmicu više od njih. Manchester City ima šest bodova manje od Chelseaja, ali i tri utakmice manje, odnosno dvije manje od Liverpoola i Arsenala.
 
„Poraz Chelseaja u ovoj rundi, te gostujuće pobjede Liverpoola i Manchester Cityja čine zapravo završni sprint u utrci za titulu vrlo uzbudljivim. Mi smo se pobjedom na White Hart Laneu željeli vratiti u tu utrku i uspjeli smo u tome. Sada smo u dobroj poziciji“, zaključio je Wenger. 

Pročitajte više