Wenger na Maksimiru: "Bit će nam teško kao 2006. godine"

Foto: Index, Hina

DINAMO u srijedu dočekuje Arsenal u prvom kolu grupne faze Lige prvaka. Izabranici Arsenea Wengera stigli su u Zagreb, ali do utakmice neće odraditi trening jer je to tradicija Topnika. 
  
"Dinamo nema slabih igrača, godinama dominira u Hrvatskoj. Odlično poznajem hrvatski nogomet jer mi je jedan od pomoćnika Hrvat", rekao je na pressici Wenger misleći na Boru Primorca.
 
Arsenal je veliki favorit iako će protiv hrvatskog prvaka igrati bez Bellerina i Ramseya.
 
"Što znači biti favorit u nogometu?! Trebamo biti fokusirani, znam da će Dinamo biti 100 posto fokusiran. Ovo je nogomet i svi imaju šanse. Mi moramo biti strpljivi jer igramo protiv jake momčadi. Dinamovci su pravi predstavnik hrvatskog nogometa. Tehnički su dobra momčad, imaju nekoliko mladih i iznimno talentiranih igrača. I vrlo opasan napad", izjavio je trener Arsenala i prisjetio se gostovanja na Maksimiru 2006. godine: "Sjećam se te utakmice, bila je to teška utakmica za nas. Vjerujem da će i ova utakmica biti slična."
 
Wenger je otkrio i da Jack Wilshere mora na operaciju, te da bi mogao propustiti cijelu grupnu fazu Lige prvaka u kojoj osim s Dinamom, Arsenal igra s Bayernom i Olympiacosom. Ozljeda Wilsherea bila je glavna tema na pressici budući da je to najviše zanimalo engleske novinare koji su stigli u Zagreb.
 
"Ne znam kad će se vratiti. Ne želim prognozorati, sve je u rukama liječnika."
 
Alexis Sanchez?
 
"On je za nas vrlo važan igrač i razigravač u ofenzivnom dijelu. Može kreirati, a i zabijati."
 
Nakon Dinama Arsenalu slijedi okršaj s gradskim rivalom Chelseajem.
 
"Znam koji nam je raspored. Imam iskusne igrače i moramo se fokusirati na sljedeća tri tjedna. Igrači su mi iskusni, pa ih je lakše rotirati."
 
Chelsea je u krizi, Mourinho ima težak period...
 
"To je tako... To je dio našeg posla."
 
Prošle sezone je Arsenal u Ligi prvaka ispao od Monaca...
 
"Nismo bili strpljivi. To je razlog poraza."
 
Arteta: Znamo koliko je bitno pobijediti na Maksimiru
 
Uz Wengera se pred novinarima pojavio i veznjak Mikel Arteta.
 
"Znamo koliko je bitno pobijediti u prvoj utakmici grupne faze. Nadamo se da ćemo odnijeti bodove iz Zagreba", rekao je Arteta.
 
 
 
 

Pročitajte više