Wessfeldt: Možda i Lavillenie dođe na Hanžek, bit ćemo na razini Dijamantne lige

Foto: Hina

SEDAM tjedana prije ovogodišnjeg Hanžekovićevog memorijala, IAAF World Challenge mitinga na Mladosti, menadžer mitinga Daniel Wessfeldt najavio je još jedno sjajno izdanje najstarije hrvatske sportske priredbe.

"Zagreb će i ove godine imati sjajan miting. Usprkos puno manjem proračunu od ostalih mitinga našeg ranga naši su rezultati redovito među najboljima, čak na razini Dijamantne lige. Bit će tako i ove godine, iako se nećemo razbacivati novcem," kazao je Wessfeldt koji još nije želio govoriti tko će od zvijezda doći na Mladost.
 
Ponovno žele doći Gatlin, Richards, Harper
 
"Znam da bi svi već danas voljeli znati tko će sve doći, no u organizaciji atletskih mitinga te su rane najave vrlo nezahvalne. U Zagreb, primjerice, opet želi doći trenutačno najbrži svjetski sprinter, Justin Gatlin. Žele doći i Sanya Richards i Dawn Harper..."
 
Jedno je sigurno na Hanžeku ćemo gledati svjetsku kremu skoka u vis predvođenu našim djevojkama Blankom Vlašić i Anom Šimić.
 
"Planiramo napraviti natjecanje s osam do 10 najboljih visašica. Dakle, uz Blanku i Anu mogle bi tu biti sve najbolje Amerikanke i sve najbolje Ruskinje. Znate, u Zagreb sve visašice vole doći jer znaju da je rekord mitinga 208 cm, a tako nešto se ne skače na bilo kakvom natjecanju i bilo kakvom stadionu."
 
Bacanje diska ima središnje mjesto u programu
 
Menadžer zagrebačkog mitinga se nada kako će se do 2. rujna posve oporaviti Sandra Perković koja ima problema s ozljedom leđa.
 
"Siguran sam kako će Sandra nastupiti u Zagrebu. Već prvi tretmani u Irskoj pokazuju da će tu ozljedu vrlo brzo sanirati i biti spremna i za Europsko prvenstvo i za zagrebački miting. Drago mi je da u Zagrebu bacanje diska ima središnje mjesto u programu jer to na mitinzima Dijamantne lige nije slučaj."
 
Wessfeldt je dodao kako će već po tradiciji sprinterske i preponaške utrke biti vrlo jake, a ove godine želi napraviti i jak skok u dalj za atletičarke.
 
"Čujem da bi mnogi u Zagrebu htjeli vidjeti i najboljeg svjetskog skakača s motkom, Renauda Lavillenia. To uopće nije nemoguće, razgovarat ću s njim već na mitingu u Monaku", zaključio je Wessfeldt.

Pročitajte više