West Ham doveo Ennera Valenciju, Liverpool kupio Origija

Foto: Getty Images

EKVADORSKI napadač Enner Valencia, koji je na Svjetskom prvenstvu u Brazilu zabio tri pogotka, potpisao je ugovor s engleskim prvoligašem West Ham Unitedom.

Valencia (25) je prije SP-a igrao za meksičku Pachucu, a odlične igre u Brazilu donijeli su mu petogodišnji ugovor s londonskim West Hamom. Financijski uvjeti prijelaza nisu priopćeni, a transfer je u jednom trenutku bio upitan jer je Valencia imao problema s radnom dozvolom.

"Znam da dolazim u veliki klub s najboljim navijačima na svijetu. Toliko sam se naslušao o njima da jedva čekam prvu utakmicu", izjavio je Ekvadorac čiji brat Antonio već godinama igra za Manchester United.

West Ham u prvoj utakmici novoga prvenstva dočekuje Tottenham 16. kolovoza.

Origi potpisao za Liverpool, ali ostaje u Lilleu

Još jedno pojačanje predstavio je i Liverpool. Dan nakon što je na Anfieldu osvanuo Dejan Lovren, ugovor je potvrđen i sa belgijskim napadačem Divockom Origijem.

Mladi nogometaš koji je s Belgijom nastupio na SP-u u Brazilu, za Liverpool će igrati tek od sljedeće sezone, a ovu će provesti na posudbi u Lilleu kako bi skupio dodatno iskustvo i razvio svoj talent.

Englezi su ga platili 15 milijuna eura. Prošle sezone je u 30 nastupa za Lille zabio pet golova i jednom asistirao, a u prosjeku zabija svakih 52 minute.

Origijev otac Mike igrao je za reprezentaciju Kenije.

Pročitajte više