Wozniacki prvi put pobijedila Serenu Williams, Ferrer izborio četvrtfinale s Đokovićem

DANKINJA Caroline Wozniacki svladala je Amerikanku Serenu Williams 6:4, 6:4 u posljednjem četvrtfinalnom susretu velikog WTA turnira u Miamiju.

Bio je to četvrti susret ovih tenisačica i prva pobjeda Dankinje, koja je realizirala tri od šest break-prilika u meču. Imala je 12 izravnih poena i 13 neforsiranih pogrešaka. Williams je, dakako, bila puno agresivnija, zabila je 34 winnera, ali i napravila 36 neforsiranih pogrešaka. Wozniacki je bolje igrala važnije poene. U drugom setu je povela s 5:1, ali se Amerikanka svejedno umalo vratila u meč.

"Serena je velika šampionka, iznimno je respektiram. Od nje sam izgubila sva tri prethodna meča. Stoga mi ova pobjeda jako puno znači. Mislim da sam odigrala jako dobro, zadovoljna sam. Protiv većine tenisačica vam set i 5:1 praktički znači da ste dobili meč, ali protiv Serene sam znala da se moram maksimalno boriti do zadnjeg poena", zadovoljno je komentirala Wozniacki, kojoj će Ruskinja Marija Šarapova biti suparnica za finale.

Nakon tri godine posta, Marija Šarapova uspjela pobijediti kinesku tenisačicu Na Li. Štoviše, deklasirala ju je 6:3, 6:0 u četvrtfinalnom ogledu.

Osvojila je Ruskinja osam zadnjih gemova u meču, dakle od 4:3 vlastitog vodstva u prvom setu. Sve je bilo gotovo za 68 minuta.

Bio je to šesti trijumf nekad najbolje svjetske tenisačice nad sjajnom Kineskinjom, ali i prvi nakon četiri uzastopna poraza, redom u dvama setovima.

Šarapova je dobila tri od pet mečeva protiv Wozniacki.

U srijedu su na rasporedu prva dva polufinala, a sastaju se Amerikanka Venus Williams i Poljakinja Agnieszka Radwanska, odnosno prva igračica svijeta, ove godine neporažena Bjeloruskinja Viktorija Azarenka i Francuskinja Marion Bartoli.

Ferrer bolji od Del Potra, Monaco od Roddicka

Najbolji svjetski tenisač i branitelj naslova na ATP Masters 1000 turniru u Miamiju, Srbin Novak Đoković, igrat će u četvrtfinalu protiv Španjolca Davida Ferrera.

Đoković je u osmini finala pobijedio Francuza Richarda Gasqueta 7:5, 6:3 nakon jednog sata i 39 minuta igre. U prvom setu je Đoković imao dosta problema, te je spasio šest od sedam break-lopti. Gasquet je jednu ipak iskoristio, te poveo s 3:1, no, Đoković je brzo vratio ravnotežu, oduzeo se servis Francuzu u šestom gemu, a još jednim breakom u 12. gemu osigurao je prvi set. U drugom nije imao problema, jedan break bio mu je dovoljan za pobjedu.

David Ferrer je sa 6:3, 6:3 svladao Argentinca Juana Martina del Potra, koji je prethodno izbacio dvojicu hrvatskih predstavnika, prvo Ivu Karlovića u 2. kolu, a onda i Marina Čilića u sljedećoj rundi.

Protiv Ferrera je Del Potro izborio samo dvije break-lopte u meču, niti jednu nije realizirao. Španjolac je iskoristio tri od sedam šansi.

David Ferrer osvojio je ove sezone već tri ATP turnira (dva na zemljanoj podlozi), ima 22 pobjede i samo dva poraza. Jedan od njih pretrpio je baš od Đokovića u četvrtfinalu Australian Opena. Ukupni omjer u međusobnim ogledima je 7:5 za Đokovića.

Nakon iznenađujuće pobjede na Rogerom Federerom, Amerikanac Andy Roddick nije se dugo zadržao na turniru kojeg je osvojio dvaput, 2004. i 2010. godine. Sa 7:5, 6:0 svladao ga je Argentinac Juan Monaco. Roddick je poveo s 4:2 u prvom setu, samo da bi do kraja meča osvojio još samo jedan gem. Monaco će za polufinale igrati protiv Amerikanca Mardyja Fisha, koji je u tri seta eliminirao Španjolca Nicolasa Almagra.

U donjoj polovici ždrijeba nije bilo iznenađenja. Prošlogodišnji i trostruki finalist, Španjolac Rafael Nadal, sa 6:4, 6:4 je pobijedio Japanca Keija Nishikorija nakon dva sata i 10 minuta igre. Suparnik u četvrtfinalu bit će mu Francuz Jo-Wilfried Tsonga, koji je glatko svladao Nijemca Floriana Mayera 6:3, 6:2 za samo 53 minute igre, ne dopustivši svom suparniku niti jednu break-loptu u meču.

Andy Murray, pobjednik Miamija 2009. godine, spasio je sve tri break-lopte u meču protiv Francuza Gillesa Simona i sa po jednim breakom u oba seta slavio 6:3, 6:4. U četvrtfinalu ga čeka Srbin Janko Tipsarević, pobjednik protiv Bugara Grigora Dimitrova u dva seta.

 

ATP Miami, osmina finala:

Đoković (1) – Gasquet 7-5, 6-3

Ferrer (5) – Del Potro (11) 6-3, 6-3

Monaco (21) – Roddick (31) 7-5, 6-0

Fish (8) – Almagro (12) 6-3, 6-7(2), 6-3

Tipsarević (9) – Dimitrov 7-6(3), 6-2

Murray (4) – Simon (13) 6-3, 6-4

Tsonga (6) – Mayer (19) 6-3, 6-2

Nadal (2) – Nishikori (16) 6-4, 6-4

 

WTA Miami, četvrtfinale:

Wozniacki (4) – S. Williams (10) 6:4, 6:4

Šarapova (2) – Li (8) 6:3, 6:0

Pročitajte više