Wright "opleo" po zvijezdama Premiershipa: Torres se sramoti, a Terry ne može biti kapetan!

IAN WRIGHT, zvijezda nekad šampionskog Arsenala, koji se nakon golgeterske karijere okrenuo novinarskoj, u svojoj kolumni za The Sun nije štedi zvijezde Premierlige Johna Terryja i Fernanda Torresa. Prvi je zbog rasističkog ispada ostao bez kapetanske vrpce engleske reprezentacije (drugi put), i izazvao buru u nogometu, a drugi je, kao što je poznato, za 50 milijuna funti isporučio tek pet pogodaka.

"Oduzimanje kapetanske vrpce Johnu Terryju ispravan je potez", rezolutan je Wright. "FA reagirao je brzo i pozdravljam odluku predsjednika Bernsteina"

Terry bi pred suca trebao u srpnju, nakon Eura, no ipak je povrijeđeno pustio glas da razmišlja o oproštaju od reprezentacije.

"Sada kada su Terryjev slučaj na sudu prebacili za srpanj,ne vidim kako bi on mogao biti engleski kapetan na Euru. Bila bi to nemoguća situacija. Ovo je sramotna situacija za bilo koga u engleskom nogometu. Ja i dalje želim vidjeti Terryja u sastavu az Euro. Vrpca ide Stevenu Gerrardu, a kao njegovog zamjenika rado bih vidio Scotta Parkera iz Spursa"

Nije isto biti kapetan kuba i reprezentacije

"Još čekamo Terryjevo objašnjenje, nakon što je već priznao da je koristio neke riječi u obraćanju Ferdinandu mlađem. Terry ostaje bez potpore navijača i bitno je da ispred svlačionice iznese detalje priče", smatra Wright.

"No, biti kapetan reprezentacije na velikom natjecanju je nešto sasvim drugačije od iste uloge u klubu. I zato je odluka FA-a ispravna. Naša je zemlja bjesnila na Seppa Blattera kada je izjavio da bi se rasističke svađe trebale rješavati rukovanjem na terenu. Ako bi Terry ostao engleski kapetan, taj slučaj postao bi politički vrući krumpir"

Više nije zabavno, Torres se sramoti

Vječna tema Premiershipa lagano postaje i Fernando Torres.

"Nemam pojma zašto nikako ne može zabiti. Ne znam, možda je vježba dovoljno, ne respektira trening nakon treninga? Možda još uvijek traži pravu poziciju za sebe? Čini mi se da ja tako, no kada platite 50 milijuna funti za igrača, onda od njega ne tražite asistencije, nego pogotke. Po meni, momčad bi trebala igru preusmjeriti k njemu, stvarati mu više šansi."

"Ali kada ga gledam, ponekad ne samo da promašuje šanse, već promašuje ono što bi morao zabiti. Došao je u situaciju u kojoj to više nije zabavno, već skoro sramotno za njega. Za Torresa više nema isprike"

Pročitajte više