Zadar i Cibona večeras igraju za Slavoniju

Foto: Hina

I SPORT je u znaku pomoći poplavljenim područjima na istoku Hrvatske. Derbi posljednjeg kola regularnog dijela domaćeg košarkaškog prvenstva Lige za prvaka između Zadra i Cibone na Višnjiku, od 20 sati igrat će se za Slavoniju.

''Želim zamoliti sve naše navijače i one koji imaju godišnje karte i koji su već kupili karte, da sutra ponovno kupe minimalno jedne ili dvije karte po cijeni od 20 kuna i tako pomognu Slavoniji koja ima vodu do krova'', najavio je direktor Zadra Boris Skroče, a pozivu se pridružio trener Zadra Rajko Vidaković.

''Ova utakmica iako nema toliki natjecateljski karakter ima humanitarni i moramo radi toga se skupiti. Svi moji igrači i ja i cijeli stožer ćemo kupiti karte za utakmicu i pokušati pomoći u nesreći''.

Vidaković je svjestan da će njegovi igrači protiv, u posljednje vrijeme raspoloženih Vukova, teško do pobjede od 17 poena razlike, kojom bi osigurali poziciju broj dva uoči doigravanja.

''Zadnje je kolo, već su pozicije podijeljene, nama je ostala jedna teoretska šansa da ulovimo to drugo mjesto ako pobijedimo sa 17 poena razlike, međutim svi znamo koliko je to teško protiv Cibone i kontraproduktivno. Ako ganjaš toliku razlike kasnije dođeš u poziciju da izgubiš utakmicu koju si mogao dobiti", rekao je.

U sastav Zadra vraćaju se i dvojica stranaca Lawrence i Lyons koji nisu trenirali nekoliko dana zbog kašnjenja plaća.

Rimac: Moramo napraviti sve za drugo mjesto

Bojkota još uvijek nema u redovima Cibone gdje situacija s plaćama nije ništa bolja.

"I mi i oni borimo se za drugu poziciju. Moramo sve napraviti da tu drugu poziciju sutra i izborimo. Što se ozljeda tiče, Kuridža ima problema s laktom no nadam se da će biti spreman za utakmicu. Sve ostalo je više, manje ok, no moram reći da nismo bili pravi zadnjih nekoliko utakmica. Moramo biti puno, puno bolji kako bi imali ozbiljniju ulogu u doigravanju koje je pred nama, rekao je Rimac.

Utakmica Zadra i Cibone igra se u dvorani Krešimira Ćosića večeras u 20 sati.

U ostalim susretima posljednjeg kola uoči doigravnja za prvaka Cedevita dočekuje Zagreb, Kvarner Alkar, a Šibenik Jolly.

Pročitajte više