Zagreb dominirao, Hajduk prekrasnim golom Vlašića izborio Europu

Foto: Hina

HAJDUK je pobjedom od 1:0 nad Zagrebom izborio Europu, osigurao je barem četvrtu poziciju, a ovisno o ishodu utakmice Lokomotive u ovom kolu, možda Bijeli imaju i sigurno treće mjesto. 
 
Vukas: Ostvario sam zadane ciljeve, želim ostati trener Hajduka
 
> Vlašić: Falio mi je samo gol
 
Kalinić skinuo zicere, Vlašić spektakularno pogodio
 
Najzaslužniji za pobjedu je Nikola Vlašić, prvo ime Hajduka zadnjih tjedana pa tako i na današnjem susretu. On je u 20. minuti zabio pogodak odluke, nakon jednog kornera dočekao je loptu na 16 metara i iz voleja je snažnim udarcem zakucao pod gredu. Bio je to jedan od najljepših pogodaka sezone.
 
Dotad je, međutim, Zagreb već mogao voditi, da nije bilo fantastičnog Lovre Kalinića, drugog junaka Bijelih danas. Prvo je u par navrata izlijetanjem s gola presjekao par opasnih kontri gostiju, u devetoj je obranio udarac Stepčiću, a u 14. je u čistoj situaciji obrani snažan udarac Bobana. Istog igrača nadmudrio je i par minuta kasnije, bilo je to razdoblje igre kad su Pjesnici potpuno dominirali.
 
Bunker Hajduka u drugom dijelu
 
Pogodak je ponešto promijenio situaciju na terenu, Hajduk se stabilizirao, do kraja prvog dijela i u još par navrata zaprijetio, a obrana više nije dopuštala toliko prilika Zagrebu.
 
Početak drugog dijela donio je još odlučniji Zagreb, a Hajduk se do kraja odlučio na branjenje ovog vodstva na sve moguće načine, čak se Vukas odlučio uvesti veznjaka Juranovića umjesto napadača Gotala.
 
Boban promašio izjednačenje
 
Iz kontri domaćini nisu bili konkretni, iako je bilo prostora, a Zagreb je najbliže pogotku došao u 64. minuti, kad je Jurendićev ubačaj prošao Kalinića, ali na drugoj vratnici Gabrijel Boban nije uspio pospremiti loptu u praznu mrežu.
 
U 72. se iskazao i Livaković, kad je Balić opasno pucao s 20-ak metara, a do kraja nije više bilo većih prigoda, obrana Hajduka otklonila je brojne ubačaje i izdržala do zadnjeg sučevog zvižduka, iako je Zagreb imao čak 73 posto posjeda lopte u ovom susretu.
 
Torcida opet priredila party na tribinama
 
Pred kraja susreta bilo je zanimljivo i na tribinama, na kojima se okupilo oko četiri i pol tisuće gledatelja. Torcida je pozvala gledatelje sa drugih tribina, mahom s istočne, da se približi njihovom Sjeveru, odakle su u zadnjim minutama potom zajednički bodrili igrače navijanjem i na kraju zajedno proslavili zacrtani cilj.
 
Hajduk: Kalinić, Mikanović, Milović, Maloča, Jozinović, Caktaš, Vlašić, Mezga (od 83. Vuković), Tudor, Balić (od 74. Kurbanov), Gotal (od 46. Juranović).
 
Zagreb: Livaković, Jurendić, Kolinger, Štiglec, Ljubičić, Matić (od 66. Ćubel), Musa, Boban, Krovinović, Stepčić, Medić.
 

Standings provided by

Pročitajte više