Zagreb lovi trofej u SEHA ligi

Foto: Cropix

RUKOMETAŠI Zagreb Croatia Osiguranja večeras će se s početkom u 19 sati u skopskoj dvorani Boris Trajkovski boriti za naslov pobjednika SEHA regionalne lige protiv makedonskog Vardara.

Zagrebašima na putu za naslov u drugoj sezoni regionalne lige stoji makedonski sastav koji ih je lani na završnom turniru u zagrebačkoj Areni, zaustavio u polufinalu.

Vardar je na kraju slavio s 29:30 i prošao u finale, gdje je pobijedio drugog makedonskog predstavnika, Metalurg, bivšeg hrvatskog izbornika i trenera Zagreba Line Červara sa 21:18.

Zagreb se utješio trećim mjestom, a sada su, iako u znatno pomlađenom sastavu, bez Balića, Štrleka, Kopljara, Vukića, Šege, Gojuna, Gala, Pešića, otišli korak dalje i najavljuju da su spremni otići do kraja.

"U finalu je sve moguće", izjavio je još uoči puta u Skopje trener hrvatskog prvaka Boris Dvoršek, a isto potvrdio i u Skopju nakon polufinala, s porukom da imaju šansu u finalu, iako ulogu favorita ima Vardar, koji igra pred domaćom publikom.
 
Makedonski sastav kaže, dobro poznaju iz utakmica koje su se igrale u regularnom dijelu, isto kao što oni znaju sve o njima.

Zagreb je taj prvi dio sezone završio na četvrtom mjestu s 11 pobjeda, pet poraza i dva remija, Vardar je imao tek bod više na trećem mjestu, s tri remija i četiri poraza.

Utakmica Zagreba i Vardara počinje u 19 sati, a ranije će, od 17 sati Brest Meškov, kojeg je Zagreb svladao u polufinalu i Metalurg igrati za treće mjesto.

Pročitajte više