Zagreb preokretom uz dva penala pobijedio Istru, Lokosi slavili protiv Cibalije

Foto: Cropix

ODIGRANE su prve utakmice 19. kola HNL-a, posljednjeg u jesenskom dijelu prvenstva. Zagreb je s 2:1 pobijedio Istru, a Lokomotiva je s 1:0 bila bolja od Cibalije. 

Istra je povela u Kranjčevićevoj preko Rocea u 12. minuti, ali prije kraja prvog dijela Zagreb je izjednačio. Iz penala kojeg je sam izborio zabio je Jakob Vojtuš. Momčad Ćire Blaževića u 87. je minuti preokrenula susret, a iz novog penala zabio je Abdurahimi.

Lokomotiva je na Maksimiru prijetila Cibaliji, opet je zapaženu ulogu imao Andrej Kramarić, ali gol su zabili tek u 82. minuti. Antolić je iz slobodnog udarca s 20 metara pogodio preko živog zida za 1:0! Puljić je zabio za goste u završnici utakmice, ali sudac je poništio gol zbog zaleđa.

Zagreb je ovom pobjedom privremeno preskočio Zadar i pobjegao s dna ljestvice. Imaju 16. bodova, dva više od Zadra koji u subotu igra protiv Splita. Istra je s 20 bodova još uvijek iznad zone ispadanja. Lokomotiva se vratila na drugo mjesto sa 32 boda, jednim više od Rijeke i dva više od Hajduka. Cibalia je 10. sa 16 bodova.

HNL, 19. kolo:

Zagreb - Istra 2:1

Lokomotiva - Cibalia 1:0

Pročitajte više