Zagreb propustio matirati njemačkog diva, Goluža: Ne bih pristao na remi!

NEVJERICA na licima igrača Zagreba govorila je sve. Ne, nisu izgubili s petnaest razlike od tamo nekog bundesligaša - remizirali 31:31 s Kielom, najboljom momčadi svijeta. Očajno je naš prvak otvorio utakmicu, ali u jednom dijelu prvog poluvremena na koljena bacio njemačkog velikana, koji se uspio dignuti i izvući remi za uzvrat.

Balić: Sedam razlike za nas nije bilo realno

"Šteta, stvarno šteta. Nakon onakvog početka smo se vratili i nismo uspjeli dobiti utakmicu. Isključenja u drugom poluvremenu su nas malo poremetila", rekao je Ivano Balić poslije utakmice. Balić je primjetio kako Kiel nije mogao čitavo drugo poluvrijeme igrati loše:

"Sedam razlike za nas, koliko smo imali u par navrata, nije bilo realno. Nisu oni igrali najsjajnije, ali priključili su se nakon uvođenja nekih novih igrača s klupe", istaknuo je Ivano.

Uzvrat? Da su od ovih sedam ostala tri - četiri pogotka, Zagrebove šanse u uzvratu bile bi jako velike. Ovako...

"Priprema utakmice je bila dobra, s Golužom smo dosta radili na obrani i ne treba ništa mijenjati za revanš", kazao je Balić.

Goluža: Da sam barem imao dva - tri dana više za pripremu utakmice

Slavko Goluža nije htio razgovarati o sucima, niti o kriteriju kojeg očekuje na sjeveru Njemačke, kod trenera Zagreba miješale su se emocije, bijes i ponos:

"Zna se tko je Kiel, znali smo tko nam dolazi, ali smo svejedno loše otvorili utakmicu, s dosta grešaka. Oni su to iskoristili da bi uveli veliko vodstvo, ali mi smo se trgnuli, nažalost i opet raspali u trenucima kad smo imali igrača manje na parketu. Nemam dečkima što zamjeriti, dali su sve od sebe, a mogu samo izraziti žaljenje što nisam imao dva - tri dana više u pripremi utakmice", rekao je Goluža, koji je bio nesretan zbog neriješenog ishoda:


"Imao sam osobno veliki motiv da dobijem Kiel, a da me netko pitao prije dvoboja ne bih prihvatio remi. Jednostavno, nisam takav. Što ćete, kad se gospodin Jicha digne na 11 - 12 metara i pukne... Mi takvog igrača nemamo", zaključio je Goluža.

Zagrebov junak Šego: Ova utakmica ima posebnu težinu za mene

Za ispuštenom pobjedom najviše može žaliti Marin Šego, apsolutni junak Zagreba sa 16 obrana naspram najjače vanjske linije u svijetu:

"Šteta što nismo uspjeli pobijediti, bez veze smo prosuli 5-6 golova viška. Ne znam je li ovo najbolja moja utakmica, ali sigurno ima posebnu težinu s obzirom da se radi o Kielu", rekao je Šego, koji već ima potpisani ugovor s poljskom Wislom Plock za sljedeću sezonu.

Gislason: Ovo je na kraju dobar rezultat za nas

Kielov trener Alfred Gislason, naravno, puno je zadovoljniji od Goluže:

"Rezultat je dobar za nas, u uzvratu nam pobjeda nosi Final Four. Počeli smo iznenađujuće dobro, ali nakon 6:1 zaredali smo s greškama u obrani razbranili njihova golmana i oni su nakon toga bili sjajni, sve bolji i bolji. Zagrebovi golmani su bili bolji od naših, ali njihov učinak ovisi o obrani, a naša je danas bila katastrofalna. U zadnjih 15 minuta igrali smo našu igru, oduševila me borbenost mojih momaka", rekao je Gislason.

Ilić: Da je Zagreb dobio - bilo bi zasluženo


Momir Ilić, najbolji igrač Europskog prvenstva u Srbiji, nije bio previše iznenađen odličnim otporom Zagrebaša. Kaže, očekivao je to:

"Poslije našeg dobrog starta Šego je bio fenomenalan, a mi smo znali kako će Zagreb igrati. Iz situacije kad smo gubili sedam golova, vratila nas je naša kvaliteta i širina klupe. Kad gubite sedam razlike, nemate puno opcija. Poboljšali smo obranu, kontre i polukontre, i na kraju došli do rezultata s kojim možemo biti zadovoljni. Za igru to nikako ne vrijedi", kazao je Ilić.

"Mi smo igrali 3-2-1 obranu, koja je zapravo jugoslavenska obrana. Zagreb se navikao nositi s tim. Igrači poput Balića, Špilera i Kopljara znali su kako to probiti. U svakom slučaju, od 15. minute nadalje Zagreb je igrao fenomenalno i da je danas dobio bilo bi zasluženo", za kraj će Ilić.

Pročitajte više