Zagreb se priprema za Ice Fever u Areni: "Napadamo vrh EBEL-a!"

MEDVJEDI se vraćaju u Arenu. Nakon kratke kasnoljetne avanture u pulskom Amfiteatru, hokejaši Medveščaka idući tjedan odigrat će tri utakmice EBEL-a u Areni Zagreb.

Gotovo 50 tisuća navijača u samo tri utakmice - to mogu samo 'Medvjedi'. Arena Ice Fever otvara se u srijedu protiv Olimpije, dva dana kasnije stiže KAC, a prvi dio zagrebačkog Ice fevera zaključit će se u nedjelju gostovanjem Red Bulla. Za razliku od Dinama kojem ni dijeljenje milijun kuna nije bilo dovoljno da popuni tribine u Ligi prvaka, Medveščak problema s navijačima - nema. Već je prodano više od 70 posto kapaciteta, otkrio je Media servisu predsjednik kluba Damir Gojanović.

"Teži je za prodati ovaj datum za srijedu, ali za vikend sigurno neće biti. Što je opet super i što nam zapravo daje snagu da bi ovo sve gurali jer ipak nas naši navijači najviše podržavaju i shvaćaju da se u ovoj jednoj jako teškoj situaciji u kojoj se vrlo teško nalaze novci od sponzora, bez prodaje tih prodaja, mi ne bi mogli gurati ovu priču", pojašnjava Gojanović.

Dodatnu pozivnicu navijačima, 'Medvjedi' su uputili sjajnom igrom u posljednje vrijeme te sa devet uzastopnih pobjeda nazadrživo napadaju sam vrh EBEL-a. Je li u četvrtoj sezoni došlo vrijeme i za prvi naslov?

"Mi se svi uvijek nadamo i optimisti smo. Da ne razmišljamo tako, ne bi u ovako kratkom periodu napravili ovakve rezultate. Mi smo momčad koja je svake godine bile u play-offu što je već za Austrijance čudo jer su oni mislili da ćemo mi biti nekakva momčad koja će se prvo tri godine uhodavati da dođe do play-off. Uzimajući u primjer nekih drugih momčadi, pogledajte sada ove nove, Innsbruck i Dornbirn koje su zabijene dolje na dnu tablice i jednostavno kažem, to što Medveščak radi i kakve navijače ima, mislim da je to za Austrijance veliki šok", napominje Gojanović.

Predsjednik zagrebačkog kluba svjestan je da će utrka za naslov ovisiti o brojnim čimbenicima, prije svega o ozljedama.

"Moramo biti sretni da imamo ovako dobru situaciju, da nemamo ozlijeđenih igrača. Sada će biti dosta utakmica, igrat će se utorak, petak i nedjelja. Jednostavno, sudbina momčadi u hokeju najviše ovisi o povredama i događanjima u NHL-u. Jer, jedan naš vodeći igrač je ipak igrač Pittsburgh Penguinsa. Znači, ima tu puno stvari i faktora koje ne možeš kontrolirati i jednostavno, ako se dogode, mijenjaju brzo atmosferu u momčadi. Duga je sezona i hoćemo li uspjeti zadržati takvu atmosferu, to, kaže, ovisi o puno drugih faktora", poručuje Gojanović.

Led bi u Arenu trebao biti postavljen tijekom današnjeg i sutrašnjeg dana, tako da bi 'Medvjedi' prvi trening trebali odraditi u ponedjeljak.

"Nadam se da će sve proći kako je prolazilo i proteklih godina kada smo izlazili iz Arene sretni i zadovoljni. Ipak moramo znati da dečki ipak odlaze u novu sredinu, da je ipak Dom sportova sredina na koju se oni navikavaju igrati. Tako da će za neke igrače ovo biti prva Arena i prvi put će zaigrati rped 15 tisuća ljudi i normalno je da će i njima trebati dati malo vremena da se priviknu na jednu takvu atmosferu", naglasio je Gojanović.

A s kolikim žarom sami igrači čekaju Ice Fever dovoljno svjedoči primjer da NHL pojačanje 'Medvjeda' Dustin Jeffrey u Arenu planira dovesti i svoje roditelje iz Kanade.

"On je isto rekao da igra u NHL-u i da jednostavno ovako glasne navijače i ovakvo navijanje nije tamo doživio. To je za nas vrlo pohvalno jer normalno da mi to isto gledamo iz jednog drugog kuta i kada gledamo na televiziji nama izgleda fascinantno. Ali, evo čovjek je došao iz jedne takve sredine i rekao da navijanje ovakvo ne postoji", ponosan je Gojanović.

A da je zadovoljstvo obostrano svjedoče i Gojanovićeve riječi, kojima je iskazao nadu da će NHL 'lockout' potrajati što dulje kako bi Jeffrey nastavio sa sjajnim igrama u dresu Medveščaka.

"Dao Bog, s tim možemo završiti", uz smijeh poručuje Gojanović.

Uz tri utakmice koje se igraju idući tjedan, drugi dio Ice Fevera bit će održan u siječnju kada će 'Medvjedi' u Areni odigrati još pet utakmica.

Pročitajte više