Zagreb u četvrtfinalu Lige prvaka!

Foto: Hina

RUKOMETAŠI Zagreba sačuvali su prednost u Danskoj iz prve utakmice osmine finala Lige prvaka i tako izborili plasman među osam najboljih u Europi.

> Vujović vratio Zagreb u rukometnu elitu: "Rekli smo da nećemo slaviti, ali..."

Izabranici Veselina Vujovića u uzvratu su izgubili od Koldinga s 23:21, ali su u prvoj utakmici u zagrebačkoj Areni slavili s pet golova razlike (22:17), što je bilo dovoljno za prolazak dalje. 

Domaća momčad većim dijelom susreta vodila je jedan-dva gola razlike, a jedina opasna situacija za Zagreb bila je deset minuta prije kraja kada su Danci imali igrača više i priliku otići na tri gola prednosti. Međutim, Ivan Stevanović je obranio zicer, a Zagreb u sljedećem napadu smanjio i približio se četvrtfinalu.

Veliki Hvidt, Andersson i Stefansson nemoćni protiv Zagrebove mladosti

Mladi Vujovićevi izabranici izdržali su pritisak i pred pet tisuća danskih navijača izbacili puno iskusnijeg suparnika za kojeg nastupaju legendarni danski vratar Kasper Hvidt, najbolji švedski rukometaš Kim Andersson i povratnik iz mirovine Islanđanin Olafur Stefansson.

Najefikasniji igrači u redovima Zagreba bili su Sandro Obranović s pet golova, Zlatko Horvat sa četiri gola pri čemu je jednog zabio sa crte 7 metara, te Luka Stepančić s tri gola. Stevanović je sakupio pet, a Filip Ivić tri obrane. Kolding su predvodili Bo Dybdal Spellerberg i Martin Per Dolk sa po šest golova, no Dolk je svih šest golova zabio iz sedmeraca.
 
Ždrijeb četvrtfinala održat će se u utorak u Beču, a ranije su četvrtfinale izborili Veszprem, Kielce, Barcelona i Vardar.

 

Pročitajte više