Zagreb ugostio milanski Inter i Udinese


 

MEĐUNARODNI nogometni turnir koji se održava na Zagrebellu u Veslačkoj okupio je trenutno najatraktivnije juniorske igrače Europe. Aktualni prvak natjecanja NextGen, europskog kup natjecanja za igrače ispod 19 godina, Inter iz Milana odmjerit će snage s nogometašima Udinesea i juniorima NK Zagreb. Zahvaljujući partnerskom odnosu NK Zagreba i Intera omogućena je organizacija ovakvog spektakularnog turnira, te mogućnostima da naši igrači budu sudionici Interovih kampova, a da NK Zagreb posjećuju Interovi treneri te svoje znanje i iskustvo dijele s kolegama iz Zagreba.

U četvrtak, 9. kolovoza snage su odmjerili Udinese i NK Zagreb, te je tijesnom pobjedom slavio Udinese sa 3:2 i postigao prve bodove na ovom turniru. U petak je na rasporedu utakmica Inter – Udinese koja počinje u 18 sati, dok će u subotu u 17 sati na središnji teren Zagrebella izaći igrači Intera i Zagreba. Zagrebov trodnevni  međunarodni nogometni turnir na kojem uz domaćina sudjeluju još  milanski F.C. Inter te Udinese Calcio teško da bi se mogao održati da nije bilo dobre volje svih zastupljenih strana, napomenuo je Vincenzo Cavaliere, te dodao: "Stoga podjednako treba zahvaliti našim uglednim gostima, kao i onima koji ih ovdje predstavljaju, treneru Intera Danielleu Bernazzani, te treneru Udinesea Luci Matiussi. U prilog tomu govori i činjenica da je Mercator taj koji se brine za zdravu i kvalitetnu ishranu mladih zvijezda nogometa osiguravajući im u vrijeme trajanja turnira najsvježije namirnice."

Partnerstvo NK Zagreb i Intera iz Milana rezultiralo je ovim nogometnim turnirom na kojem svoje snage odmjeravaju buduće nogometne zvijezde. Generalni sponzor ovog turnira je Mercator, koji podupire razvoj mladih i uvijek potiče izvrsnost. Lea Marcijuš, voditeljica odnosa s javnošću Mercatora istaknula je: "Pružanjem podrške razvoju sporta i susreta mladih iz Hrvatske sa njihovim vršnjacima iz drugih zemalja Europe razvijaju se pozitivne vrijednosti kod mladih, te ih se uči samostalnosti, odgovornosti i fair playu. Mercator uvijek potiče izvrsnost, te smo rado pružili podršku  ovom vrijednom projektu." 

Pročitajte više