Zagrebački Alumnus izborio četvrtfina​le u Kuvajtu i nastavlja borbu za 100 tisuća dolara

Foto: Vedran Tolić

ODLIČNE vijesti stižu iz dalekog Kuvajta! Naime, na neslužbenom klupskom Svjetskom prvenstvu su malonogometaši Alumnusa izborili ulazak u četvrtfinale. U iznimno teškoj konkurenciji su igrači trenera Miće Martića postigli odličan rezultat. Četvrtfinale će hrvatski prvoligaš igrati već sutra, 22. srpnja, a protivnik je bahreinski Muharraq. Ovo će biti druga utakmica protiv Bahreinaca u Kuvajtu. Naime, prije tjedan dana je Alumnus odigrao prijateljski ogled protiv njih i slavio rezultatom 3:1.

Kuvajtska Kazma pomogla Alumnusu U posljednjoj utakmici ''skupine smrti'' su igrači Alumnusa ubilježili poraz od španjolskog Santiago Futsala (2:0). Alumnus je tako skupinu završio s četiri osvojena boda, pa je trebao čekati posljednju utakmicu koju su igrali kuvajtska Kazma i tajlandski Chonburi Blue Wave Futsal Club. Tajlanđanima je trebala pobjeda s dva ili više pogodaka. Imali su vodstvo od 2:0, ali je Kazma u drugom poluvremenu u kratkom periodu izjednačila na 2:2. Postigao je Chonburi još jedan pogodak za novo vodstvo. Ipak, do kraja utakmice je raspoloženi vratar Bebe držao svoju momčad i tako pomogao Alumnusu. Konačnih 3:2 išlo je u prilog hrvatskom predstavniku. Bila je ovo nevjerojatna utakmica. Kuvajćani, pojačani reprezentativcima Portugala i Italije, su imali desetak stopostotnih prigoda. Činilo se da će sreća okrenuti leđa Alumnusu, ali je na kraju ipak sve odlično završilo. Zagrepčani su navijanjem bodrili Kazmu i tako pobrali simpatije cijele dvorane.

Trener Mićo Martić nije krivo oduševljenje raspletom. Španjolski Santiago potvrdio kvalitetu - Utakmicu protiv Santiaga smo odigrali čvrsto i odgovorno. Nažalost, dobili smo brzo prvi pogodak. Jednostavno nitko ne može igrati protiv Španjolaca, a da im ne dozvoli njihove šanse. Upozoravao sam da ne smijemo pustiti da lopta ide kroz sredinu, a to se baš i dogodilo, pa smo dobili dva pogotka. No, prezadovoljan sam. Borili smo se s njima od prve do zadnje sekunde, a žao mi je što nismo postigli pogodak, jer smatram da smo zaslužili. Oni su u početku bili svježiji i malo brži od nas, ali kako je vrijeme išlo dalje, shvatili smo da imaju dvije četvorke. Jedna je bila bolja i brža, a druga neiskusnija, pa smo ovu drugu stiskali, a s prvom bili oprezniji – rekao je Mićo Martić, trener Alumnusa. Već u 1. minuti utakmice protiv Santiaga su suparnici poslali loptu na desnu stranu i ubacili ispred vratara Lukića, a tamo je posao dovršio Alan Brandi Cuasnicú pogotkom za 1:0. Još nekoliko minuta poslije su se igrači Alumnusa ''tražili'' na parketu. Poslije su ravnopravno igrali. U 5. minuti je lijepo po lijevoj strani prošao Josip Jurić i pucao, ali je vratar loptu odbio u korner. Igračima Alumnusa poraslo samopouzdanje Bilo je prilika na obje strane, s tim da su ih Španjolci imali više. No, vratar Dragan Lukić ponovno je bio raspoložen i svojim je reakcijama držao ekipu. U 14. minuti ni Lukić nije mogao ništa kada su Španjolci pokrenuli sličnu akciju. Nakon ubačaja s desne strane je David Ruíz Mulas dobro reagirao i postigao pogodak za 2:0. Nastavak utakmice ponudio je još nekoliko izglednih prilika na obje strane, ali nije došlo do promjene rezultata. - Utakmica protiv Santiaga nam je puno pomogla, ona nam je smjernica. Pokazali smo da možemo igrati protiv kluba koji igra najjaču svjetsku futsal ligu. S druge strane, Kazma je odigrala odgovorno, a to smo i očekivali. Idemo hrabro do četvrtfinala. Tko god da je na drugoj strani, pa bili to i Španjolci, idemo na pobjedu. Želimo ostati do kraja! Već sada je napravljen ogroman rezultat, ali idemo protiv Muharraq dati sve od sebe. Ponosan sam na svoje igrače. Uvjeren sam da ćemo sutra igrati odlično i bez straha.

Dobili smo i na samopouzdanju, a protivnik je nezgodan, ali ćemo imati više mogućnosti da iskoristimo naše kvalitete, kao što je igra jedan na jedan i slično. Moram reći i da je moj pomoćnik Jakov Ungarov napravio ogroman posao – dodao je trener Martić. Martulaš: Jedva sam preživio drugu utakmicu Hrvatski futsal zaista živi svoje lijepe dane u Kuvajtu. Izboriti četvrtfinale u konkurenciji 16 kvalitetnih svjetskih klubova nije mala stvar. Praktički svi klubovi imaju profesionalne igrače, dok su igrači Alumnusa amateri. Uspjeh je tim veći. Treba reći da je ukupno gledajući Alumnus i zaslužio prolazak dalje.

Naime, u prvoj je utakmici imao sve u svojim rukama protiv Tajlanđana, ali je nesretno primio pogodak tri sekunde prije kraja za 2:2. U drugoj utakmici skupine je Alumnus pobijedio Kazmu (3:1), dok se i sada protiv Santiaga dobro nosio. Predsjednik kluba Milan Martulaš nije krivo oduševljenje. - Gledajući drugu utakmicu sam jedva preživio. Srce mi je stalo u više navrata. Najviše sam se bojao da Kazma neće ići toliko agresivno. Ipak, njihovi su igrači dali sve od sebe i nama donijeli neopisivo veliku sreću. Jako je lijepo biti predsjednik Alumnusa u ovim trenucima. Zaista proživljavamo prekrasne trenutke i želio bih čestitati dečkima i trenerima Martiću i Ungarovu. Idemo dalje, čeka nas teška utakmica – rekao je Milan Martulaš, predsjednik Alumnusa.

KUVAJT sportska dvorana Kazma.

Gledatelja: 600.

STRIJELCI: 0:1 - Cuasnicú (1), 0:2 - Mulas (14).

MNK ALUMNUS: Dragan Lukić, Žarko Luketin, Antonio Vuk, Josip Jurić, Viktor Bartolić, Hrvoje Penava, Sadat Ziberi, Doug Reed, Nikola Perković, Kristijan Postružin, Vlatko Brnić, Matija Capar, Tino Čirjak, Saša Ledinščak.

TRENER: Mićo Martić

SANTIAGO FUTSAL: Raul Jeree Pafan, Pablo Tallón Castro, Santiago Valladares Rodríguez, Diego Quintela Carril, Hamza Maimon Amessaoud, David Pazos Fuentes, Alan Brandi Cuasnicú, Carlos Barrón Redondo, Eloy Ernesto Rojas Gómez, Luis López García, Jorge Barroso Orta, David Ruíz Mulas. TRENER: Santi Valladares

Pročitajte više