Zagrebaši više nisu klinci: "Cilj nam je osmina finala Lige prvaka"

Foto: Co Zagreb

PROŠLE sezone zvali smo ih klincima, ali od ovog utorka nešto iskusniji rukometaši CO Zagreba kreću u novu sezonu koja nudi brojne izazove od domaćeg prvenstva, preko SEHA lige, pa sve do prestižne Lige prvaka u kojoj se prošle sezone nisu proslavili.

Dvoršek mora nadmašiti Golužu

Pod vodstvom Slavka Goluže upisali su dvije pobjede i jedan remi od deset odigranih utakmica, a čim se uprava kluba zahvalila aktualnom izborniku hrvatske reprezentacije i na mjesto trenera postavila Borisa Dvoršeka, Zagreb je počeo osvajati trofeje - hrvatski Kup, prvenstvo i SEHA ligu.

Naravno, moramo imati na umu kako je Zagreb sve te trofeje osvojio s dojučerašnjim juniorima, koji u novu sezonu ne ulaze samo kao prvaci Hrvatske i regionalne lige, nego i kao reprezentativci treće reprezentacije svijeta (Ivić, Šprem, Mandalinić, Stepančić...). Stoga, ispadanje u skupini Lige prvaka više nije opcija. Da je to tako priznaje i Dvoršek.

"Prošle sezone bio je cilj proći skupinu, ali to se nije ostvarilo. Ove sezone smo u skupini s Veszpremom i Löwenom, ekipama koje su jače od nas, što smo vidjeli na pripremama, ali tu smo u rangu s preostalim ekipama i vjerujem da možemo do trećeg mjesta u skupini. Cilj nam je proći skupinu i kada ne bismo prošli to bi bio pobačaj", objasnio je trener Zagreba.


"Imamo dobru ekipu. Za razliku od prošle sezone, imamo 16 igrača koje rotiramo i to je naša najveća snaga. Dobili smo na širini. Sada možemo držati visok ritam, a radimo i na agresivnijoj i žešćoj obrani s puno kretanja i prekida", poručio je Dvoršek.

Poznata prva sedmorka

Zagreb ima mladu, ali respektabilnu momčad u kojoj će glavnu riječ imati kapetan momčadi Zlatko Horvat, a tu je i srednji vanjski Josip Valčić, koji će imati samo jedan zadatak - razigrati topove Stepančića i Mandalinića te Marića na crti. Lijevo krilo je rezervirano za Lovru Šprema, dok se na golu izmjenjuju Ivan Stevanović i jedan od najboljih mladih vratara u Europi, Filip Ivić.

Ono što najviše veseli je ogromna koncentracija kvalitete na desnom vanjskom. Uz dokazanog Stepančića, na pripremama se nametnuo i 19-godišnji Luka Šebetić.

"Njega smo pripremili tako da može odigrati 20 minuta vrhunskog rukometa kako u Ligi prvaka tako i u SEHA ligi. On je napredovao na pripremama i smatram da će on i Stepančić biti jaka snaga na toj poziciji", rekao je Dvoršek.

Zagreb u utorak otvara SEHA ligu protiv Nexea (18 sati), dok je okršaj protiv Celja u 1. kolu Lige prvaka na rasporedu 21. rujna u 18 sati.
 

Pročitajte više