Zagrebe, što će ti Tomo Horvatinčić?

PAZITE sada ovo. Suradnja sa zagrebačkim gradskim kazalištem Komedija, posjeta djeci oboljeloj od Downova sindroma u Toplicama Sveti Martin, podržavanje humanitarne utrke Terry Fox Run i posjeta mališanima u Klajićevoj bolnici samo su neke od aktivnosti rukometaša CO Zagreba unazad mjesec dana. Ako sa svim tim aktivnostima navedemo i podatak da je vodstvo kluba osiguralo navijačima besplatne ulaznice za cijelu sezonu, onda je to dostojno svake pohvale. Ukratko, nikad mlađa momčad hrvatskog rukometnog prvaka svim silama se trudi pozvati što veći broj sugrađana da ih besplatno podrže u njihovom pohodu na svaku utakmicu ove sezone.

Odjednom Tomo

I taman kada smo pomislili da će Zagrebova PR služba nastaviti s hvalevrijednim aktivnostima, poput šamara nam je pristigla informacija da će "trener Goluža, sportski direktor Božidar Jović i svi igrači prve momčadi CO Zagreba na kavi u Hoto centru biti gosti gospodina Tomislava Horvatinčića, gdje će ujedno dijeliti ulaznice građanima".

Mora da se ovdje radi o novom poimanju "gospoštine": rukometaši Zagreba zajedno sa čovjekom kojem se sudi zbog ubojstva talijanskog bračnog para i koji je još ranije poznat u javnosti po gospodarskim malverzacijama u sportu, s osmjehom na licu, dijelit će ulaznice građanima i pozivati ih na utakmicu protiv Pick Szegeda u Ligi prvaka.

Zagrebov autogol

Objašnjenje ove neshvatljive "akcije" tražili smo kod glasnogovornika kluba Gorana Roknića.

"Nismo mi njega izabrali, on je zvao nas na druženje s građanima", neuvjerljivim je glasom poručio Roknić, koji je neumoljivo ponavljao kao "po špranci" lokacije na kojima će se rukometaši Zagreba družiti s građanima, svaki put kada bismo mu postavili pitanje: "Zašto će mladi igrači Zagreba dijeliti ulaznice u društvu osobe kojoj se sudi za dvostruko ubojstvo".


Pravi, iskreni odgovor, naravno, nismo očekivali, jer ga vrlo vjerojatno ni sam glasnogovornik ne zna.

Tako je veliki miljenik zagrebačkog sporta, ali ne i prometnih pravila, na neki neobjašnjivi način postao glavni temelj promocije Zagrebovih utakmica u rukometnoj Ligi prvaka.

Zar Filipa Ivića, Lovru Šprema, Antu Kaleba, Luku Stepančića i druge mlade rukometaše, a ujedno i buduće reprezentativce, treba promovirati preko lika i djela Tome Horvatinčića, ili je možda pametnije da se navijače poziva preko ostvarenih rezultata, odnosno humanitarnih akcija s početka ove priče. Naš glas ide ovoj drugoj opciji.

Pročitajte više