Zajedno za Dinamo pred Sheriff: Ne dajmo Mamiću da nas razjedini i pritišće preko Uefe!

Foto: Damir Krajač / Cropix

GRAĐANSKA INICIJATIVA "Zajedno za Dinamo" povodom kazne klubu Uefe zbog rasističkih povika i pred sutrašnju utakmicu Dinama i Šerifa u 3. pretkolu Lige prvaka, izdala je priopćenje koje prenosimo u cijelosti:

"Pozivamo sve navijače Dinama da na sutrašnjoj utakmici protiv Sheriffa bodre klub glasno kao i uvijek i da ne damo povoda da nikad od članova izabrana uprava razjedini tribine te preko Uefe pritišće jedinu istinsku opoziciju trenutnoj strahovladi iz Maksimirske 128.

Dinamovi navijači su se s tribina oduvijek borili za pravdu i istinu, i kada su prvi digli glas protiv jugokomunističkog režima - za slobodnu Hrvatsku i kada su se borili za ime Dinamo i za demokratsku Hrvatsku - a protiv želje najmoćnijeg čovjeka u državi da od kluba napravi vlastitu igračku.

Sada Mamić i svita žele na stadionu uvesti verbalni delikt i osigurati si mir metodama koje su puno perfidnije od onih iz totalitarnih i autoritarnih režima.

Baš zato pružimo našem klubu potporu kakvu zaslužuje bez obzira što ga vode oni koje zanima jedino vlastiti profit, a navijači na tribinama im samo smetaju. Za svoje pravo na Dinamo borimo se dostojanstveno i legalnim putem.

Podsjećamo kako je Upravni sud potvrdio da imamo pravo boriti se za demokratizaciju Dinama. Ustrajmo u toj borbi bez incidenata!

Apeliramo na najvatrenije navijače da se izdignu iznad razine onih protiv kojih se borimo. Bodrite Dinamo najbolje kako znate - grlom i dlanom! Nemojte dati povoda Zdravku Mamiću i podanicima da vas proglašavaju otpadnicima.

Mamić i njegove marionete žele isprovocirati međusobne sukobe na tribinama i intervenciju policije kako bi skrenuli pozornost sa sportske inspekcije i promjene Zakona o udrugama, a oporbu potjerali s tribina. Ne dozvolimo im to zadovoljstvo!"

Pročitajte više