Žalosno: Policija u "maricama" s Maksimira odvozi pripadnike Torcide

DOK smo ispod južne maksimirske tribine podizali novinarske akreditacije uoči utakmice Hrvatske i Švedske, vidjeli smo dvadesetak pripadnika Torcide kako stoje poredani na ogradi dok ih legitimira interventna policija. Nisu imali navijačka obilježja i imali su važeće ulaznice za južnu, gostujuću tribinu.

Čuli smo viku, ali nismo vidjeli jesu li ih sve pretresali. Pretpostavljamo da su na ovako grub način zaustavljeni kako se ne bi susreli s navijačima DInama.

Jedan od navijača iz Dalmacije, s kojim smo razgovarali dok smo podizali akreditacije, bio je s rukama u zraku priljubljen uz ogradu, ali uspjeli smo popričati prije nego što su nas policajci udaljili.



"Šteta što niste došli minutu prije, vidjeli bi kako su našeg prijatelja pretukli i strpali u maricu iz čistog mira. Ništa nismo radili, ničim nismo provocirali, samo su nas pokušali legitimirati i poredali uz ogradu."

Jednog po jednog pripadnike Torcide su odvodili u crne marice i odvodili iz kruga stadiona.

Podsjećamo na poraznu činjeicu da u zadnjih nekoliko godina utakmice hrvatske reprezentacije pripadnici BBB i Torcide gledaju na različitim tiribinama, kako ne bi došlo do međusobnih sukoba kao što je bila velika tuča tih skupina u Splitu prije utakmice Hrvatske i Gruzije.

Od tada traju neuspješni pokušaji pripadnika ovih dviju skupina da izravnaju račune.

Pročitajte više