Zašto će Mamić dobiti zabranu samo za Split?

Foto: Hina

ODMAH nakon derbija Index je pitao kada će Zdravko Mamić dobiti popularnu "zabranu".

> Policija podnijela novu prijavu protiv Mamića: Godinu dana ne smije na splitske stadione?!

> Mamiću i službeno zabranjen ulazak u svečanu ložu Poljuda!

> Evo kako se splitska policija oprašta s Mamićem, a kako s navijačima: Zdravku poljupci, BBB-ima pretres i snimanje

Danas smo dočekali odgovor. Splitska policija prijavila je izvršnog predsjednika Dinama po Zakonu o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima i zatražila zabranu.

Međutim, Mamiću će, ako Prekršajni sud tako odluči, biti godinu dana zabranjen ulazak na splitske stadione Poljud i Park mladeži.

Index je odmah kontaktirao glasnogovornicu policijske uprave splitsko-dalmatinske Antonelu Lolić, s pitanjem zašto će Mamiću zabrana važiti samo za Split, a ne kao i ostalim "zabranjenim" za sve stadione. A ovo mu nije prvi prijestup...

"U odnosu na Vaš upit možemo Vas izvijestiti kako je u odnosu na događaj od 22. ožujka 2014. godine, u svečanoj loži, za vrijeme odigravanja nogometne utakmice između HNK“ Hajduk“ i GNK“ Dinamo“ protiv 55-godišnjaka podnesen Optužni prijedlog po članku 13. Zakona o prekršaju protiv javnog reda i mira kojim je predloženo izricanje mjere opreza tijekom trajanja postupka - zabrana posjećivanja gradskih stadiona  „Poljud“ i „Park mladeži“. Također, Prekršajnom sudu je, u odnosu na navedenu osobu, predloženo i izricanje sigurnosne mjere zabrane prisustvovanja športskim natjecanjima na stadionima „Poljud“ i „Park mladeži“ u trajanju od godinu dana, a zbog saznanja o ranijem protupravnom ponašanju, sukladno čl.34 a. Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima kojim je normirano kako osobi za koju postoje saznanja da se već ranije protupravno ponašala za vrijeme dolaska, održavanja ili odlaska s nekog športskog natjecanja prekršajni sud na prijedlog policijske uprave nadležne za mjesto održavanja športskog natjecanja ili policijske uprave nadležne za područje na kome se nalazi prebivalište takve osobe može izreći zabranu prisustvovanja određenom športskom natjecanju ili zabranu prisustvovanja športskim natjecanjima za vrijeme koje ne može biti kraće od šest mjeseci niti duže od godinu dana.   

Obzirom kako u Vašem upitu navodite da je osoba dobila zabranu, posebno napominjemo kako je odluka o donošenju predložene sigurnosne mjere u nadležnosti Prekršajnog suda, a ne ove Policijske uprave", stoji u odgovoru PU splitsko-dalmatinske.

Pročitajte više