Zbog dugova u Hrvatskoj nema prijenosa F1 utrke iz Belgije!

Foto: Getty Images / Guliver image

ZBOG izuzetno visokog duga Sportske televizije prema Kreator grupi Kreator ne može podmiriti obvezu prema Formula One Management, priopćili su iz spomenute tvrtke. Donosimo njihovo priopćenje, u iščekivanju reakcije i SPTV-a.

Početkom 2011. godine Kreator grupa uspjela je osigurati prava na prijenose najprestižnijeg oktanskog sporta - Formule 1 u Hrvatskoj nakon odustajanja HTV-a zbog neisplativosti projekta. Kreator je utrke u 2011. i 2012. prenosio putem regionalnih televizija što je izmijenjeno 2013. kad je zaključio ugovor sa Sportskom televizijom putem koje se nastavio prijenos.

U režiji Kreator grupe dosad je emitirano 48 Grand Prix vikenda Formule 1.

"Nažalost, do sad nam nije uplaćen vrlo visoki iznos koje nam je po ugovoru dužna Sportska televizija. Ovakav veliki iznos  u ovo ekonomski teško vrijeme jednostavno ne možemo nadomjestiti iz drugih izvora. Sa stanjem je upoznat Formula One Management koji usprkos činjenici da smo  u dvije i pol godine  platili sve naše obaveze, ¼ rate za 2013. te podatku  da vjerojatno plaćamo najvišu moguću cijenu na hrvatskome tržištu, nisu bili spremni na fleksibilnost. Nadalje, upoznali smo vodstvo FOM-a s izuzetno lošom situacijom hrvatskog gospodarstva  u ovoj godini  te našim gubicima  na tečajnim razlikama zbog pogoršanja tečaja kune u odnosu na američki dolar, što zbog dinamike plaćanja nismo mogli anulirati. Tečajne razlike su u tri godine uzrokovale porast troškova emitiranja od gotovo 17 posto", rekao je direktor Kreator grupe Davorin Štetner.

Tijekom gotovo tri godine Kreator je kroz prava Formule 1 ostvario brojne svjetske i domaće kontakte te suradnje.

"U ovome trenutku nastavak emitiranja ovisi isključivo o Sportskoj televiziji i njihovom podmirenju duga zbog  kojeg je i nastao ovaj problem te se nadam  da će ga sukladno njihovim najavama i podmiriti. Kreator je obavijestio  sve partnere o situaciji te će u  minimalno  dvostrukom iznosu obeštetiti sve oglašivače i sponzore. Kreator i dalje u svom portfelju ima neke od najjačih sportskih prava poput MotoGP-a koji u zadnje vrijeme bilježi veliki porast gledanosti te Volvo Ocean race-a,Formule 3, DTM-a, Alpari World Cup-a, FIA GT serije, a od jeseni pratimo i domaća natjecanja i lige putem našeg kanala Kreator TV", zaključio je Štetner.

Pročitajte više