Zbog ozljede Jonesa odgođen meč protiv Cormiera: Jako sam razočaran

Foto: Fight site

27. RUJNA trebao je biti praznik za borilačke fanove, dan koji bi nam napokon donio okršaj između Jona Jonesa i Daniela Cormiera za titulu prvaka u poluteškoj kategoriji. Atmosfera je već neko vrijeme potpuno nabrijana, pogotovo nakon njihove tučnjave na prvoj konferenciji za medije povodom UFC-a 178 na kojem su oni glavne zvijezde, ali čini se da sad od svega toga ipak neće biti ništa, barem ne ove godine.

Jones je navodno ozlijedio gležanj i koljeno te je bio primoran otkazati nastup na spomenutom eventu, a u ovom trenutku nije poznato što će napraviti čelnici UFC-a. Hoće li zbog Jonesa morati još jednom otkazati kompletnu priredbu ili će se s 40-ak dana do eventa ipak upustiti u određene promjene kako bi se ostatak borbi održao kao što je bilo planirano, vjerojatno ćemo saznati u idućih nekoliko dana.

Dobra vijest ipak glasi da je White odmah odredio i novi datum borbe Jonesa i Cormiera, a radi se o 3. siječnja 2015. godine kad će se održati UFC 182! Inače, informacija o Jonesovoj ozljedi najprije se pojavila na pojedinim MMA Facebook stranicama, a nedugo zatim ju je potvrdio i FOX Sports 1 u svojoj emisiji America's Pregame.

Cormier: Jako sam razočaran zbog odgođenog meča

Portal MMA Fighting uspio je prvi doći u kontakt s izazivačem aktualnog prvaka UFC-a u poluteškoj kategoriji, a Cormier nije skrivao svoje razočaranje, no razumljivo nije bio ni previše pričljiv sve dok se ne sazna nešto više informacija o cijeloj situaciji koja je mnoge iznenadila.

"Jako sam razočaran zbog njegove ozljede. Treniram već neko vrijeme iznimno naporno i ovo me sad obeshrabrilo, ali sad ću imati i vremena potpuno se oporaviti od nekih svojih ozljeda. Ne znam koliko je teška Jonesova ozljeda, ali treba znati i da sam ja ovaj meč protiv njega prihvatio u situaciji kad imam ozljedu još od ranije. Ja sam bio spreman odraditi meč iako nisam u najboljem stanju, kad bi barem i on to mogao napraviti", rekao je Cormier.

Pročitajte više