Zdravko Mamić: Hajduk je karcinom hrvatskog nogometa

Foto: HINA

ALFA i omega Dinama i HNS-a Zdravko Mamić otvoreno je progovorio o gorućim temama hrvatskog klupskog nogometa.

"Spreman sam sjesti za stol s Upravom Hajduka i riješiti sve probleme, u interesu hrvatskog nogometa. Mislim da svi moramo gledati u budućnost. Ne možete zamisliti koliko sam nesretan zbog stanja u Hajduku. Ovakav Hajduk, koji se ne bori za trofeje i nemoćan je u Europi, karcinom je za Dinamo, Rijeku, Split i cijeli hrvatski nogomet. Ne želim se miješati u posao, ali mislim da bi sadašnje vodstvo moralo nešto učiniti i vratiti klub na staze stare slave. Ili se mora povući."

"Andrijašević? Za nas je njegov dolazak isključivo nogometni posao. Žaloste me reakcije. Kod nas se još uvijek smatra nenormalnim dovesti u klub Srbina ili igrača Hajduka. Sjetite se kako smo mi pustili Kranjčara u Split, a imali jače ponude od Hajdukove. U svakom slučaju drago mi je ako smo sad pomogli Hajduku", rekao je u razgovoru za Slobodnu Dalmaciju.

"Pogledajte Riječane. Oni šute i rade, a grme na terenu i na tribinama. Epilog su trofeji, a krivce za neuspjeh u prvenstvu nisu vidjeli u Dinamu, Hajduku ili HNS-u... Osim poštovanja, Riječani će u Dinamu dobiti i iskrenog partnera u promicanju i snaženju hrvatskog nogometa. Rijeka je put za Hajduk, ali i druge hrvatske klubove. Superkup? Prebačen je na Kantridu jer nije bilo termina za odigrati dvije utakmice.

Pročitajte više