Zelg i Ricco pred okršaj u Areni: "Obojica smo gladni pobjede"

Foto: Fightsite

DVA DANA pred Final Fight 8 u zagrebačkoj Areni održana je konferencija za medije. Pred novinare su izašli predsjednik FFC-a Orsat Zovko te borci Zelg Galešić, Ricco Rodriguez, Mladen Brestovac, Ivica Trušček i Francisco Barrio.

"Izuzetno mi je drago da smo uspjeli okupiti ovako elitne borce. Svi ste vidjeli da rastemo iz eventa u event, a ovo je definitivno najjača FFC-ova priredba do sada. Čak nekoliko mečeva moglo bi ovog puta konkurirati za glavnu borbu večeri", rekao je Zovko na početku.

Ricco u ovu borbu ulazi s dva poraza iza sebe, ali ista je situacija i kod njegovog suparnika Zelga.

"Dva poraza u posljednjim nastupima mene su zapravo samo motivirali da ovog puta treniram još jače i budem što spremniji za meč u Zagrebu. Iza Zelga su isto dva poraza, tako da sam uvjeren da gledatelje čeka odličan meč, oboje smo gladni pobjede", izjavio je nekadašnji UFC-ov prvak u teškoj kategoriji.

"Ricco će sutra pjevati pjesmice u sauni"

Ovo je meč dogovoren u "catch weightu" do 95 kilograma. "Ja sam što se tiče kila u odličnoj situaciji, već sad sam spreman za vaganje, dok kod Rodrigueza ipak to nije slučaj. On će sutra prije vage morati pjevati pjesmice u sauni, a ja se osjećam odlično."

Čelni čovjek FFC-a još se jednom osvrnuo i na novi format eventa. "Naša želja bila je gledateljima prirediti praktički dva odlična eventa u jednoj večeri. Mislim da smo to i uspjeli, u Areni će se održati sjajne borbe i na FFC-u i na FFC Challengeru. Ove godine tek postavljamo neke stvari, pratimo reakcije, dobili smo brojne zanimljive i korisne savjete i prijedloge, a uskoro ćemo predstaviti cijeli koncept za 2014. godinu", otkrio je Zovko koji je ranije dobio službenu obavijest o ozljedi Sergeija Lascenka koji je ovog petka trebao nastupiti u Zagrebu.

Otpao Laščenko, upao Elmir Mehić

Poznati ukrajinski borac teško se ozlijedio te je hitno otišao u bolnicu gdje je postavljena vrlo loša dijagnoza. Radi se o slomljenom gležnju i prema tome neće biti u stanju nastupiti u zagrebačkoj Areni.

Njegov protivnik Mladen Kujundžić ipak neće ostati bez borbe, brzom reakcijom pronađena je zamjena, a umjesto Lascenka će nastupiti talentirani bosansko-hercegovački kick boksač Elmir Mehić. On je trebao nastupiti i ranije ovog mjeseca na FFC-u 7 u Sarajevu protiv Alije Tucka, ali taj je meč, kao i cijeli event, odgođen zbog teže ozljede Dževada Poturka.

Pogledajte što su još rekle zvijezde novog zagrebačkog borilačkog spektakla!

Pročitajte više