Žena u Formuli 1? "Dokazala sam da mogu!"

Foto: Guliver Images/Getty Images

SUSIE WOLFF vjeruje da je dokazala da se može natjecati na najvišem nivou, nakon što je debitirala u Williamsovom bolidu na trećem danu testiranja mladih vozača, piše GP1.hr.

30-godišnjakinja je odvozila 89 krugova bez ikakvog incidenta, s 2 sekunde sporijim vremenom od najbržeg tog dana, Sebastiana Vetela. Istovremeno, devet desetinki sporije od Williamsovog regularnog vozača, Pastora Maldonada.

"Naravno da će ekipa u bolid staviti onog vozača koji pokaže da je najbrži. A za mene je bilo najvažnije na ovom testu pokazati da sam brza."

"Bila sam samo 4 desetinke sporija od prvaka iz europske Formule 3, Daniela Juncadelle, koji je vozio u četvrtak. On glasi za dečka koji je nadolazeća zvijezda."

Njeno vrijeme bilo je 1:35.093, što je bilo dovoljno za devetu poziciju u petak. Priznala je kako je za malo promašila svoj osobni cilj:

"Htjela sam ući u 1:34 i vidite za koliko malo nisam uspjela. No, uvijek sam govorila da ne bi radila ovo da ne mislim da je moguće i da ne vjerujem u sebe", zaključila je.

Pročitajte više